Ege Mermer bayramı yüz güldürecek

Mermer bayramı yüz güldürecek

21.03.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Geçen yıl kentte 70 milyon dolarlık ekonomi yaratan Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nın, bu sene de ciddi katkı yapması bekleniyor. Otellerdeki doluluk oranının şimdiden yüzde 100’e dayanması, bu tahmini güçlendiriyor

Mermer bayramı yüz güldürecek

Sektöründe dünyanın en büyük organizasyonları arasında gösterilen MARBLE 2010-16’ncı Uluslarası Doğaltaş ve TeknolOjileri Fuarı, 24-27 Mart tarihleri arasında Kültürpark’ta düzenlenecek. Geçen yıl kentte milyonlarca dolarlık ekonomi yaratan fuarın, bu sene de ciddi hareket getireceği tahmin ediliyor. Otellerdeki rezervasyonların yüzde 100’e dayanması da bu tahmini güçlendiriyor.

Bin 146 firma katılacak
Geçen yıl bin 112 firmanın yer aldığı fuara, bu kez bin 146 firma katılacak. Başta İtalya olmak üzere Hindistan ve Çin’den de önemli firmalar boy gösterecek. ‘Mermer bayramı’ndan; restoranlar, kafeler, barlar, taksiciler, çiçekçiler, halıcılar, sucular, manken ajansları dahil onlarca sektör kazanç elde edecek. Geçen yılki organizasyonu 51 bin 560 kişi ziyaret etmiş, fuarın kente katkısı 70 milyon dolara ulaşmıştı.
Anemon Oteli Müdürü İlker Özyılmaz, şu anda doluluk oranlarının yüzde 99’a ulaştığını, sadece kıramayacakları müşterileri için birkaç oda ayırdıklarını dile getirdi. Özyılmaz, “Diğer oteller de durum farklı değil. Yılın büyük bölümü, doluluk ortalamamız yüzde 70’lerden aşığıya düşmüyor. Gelin ve damatlık fuarında bu oran yüzde 80’i aştı. Bunun nedeni, neredeyse haftada bir düzenlenen fuarlar. İZFAŞ’a otelciler olarak ne kadar teşekkür etsek az” dedi.
Öte yandan organizasyonda sergilenecek 11 bin ton doğaltaş da dev TIR’larla getirilmeye başlandı. Tonlarca ağırlıktaki taşlar, vinçler yardımıyla stantlara yerleştiriliyor. Kültürpark’ta, adeta ‘taş devri’ dedirten görüntüler ortaya çıktı.