Ege MESLEK ODALARI AVM SAVAÇI AÇTI

MESLEK ODALARI AVM SAVAÇI AÇTI

23.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Alsancak Kruvaziyer Limanı’na 96 bin metkerarelik AVM yapılmasına daha önce itiraz eden, Alsancak Stadı’nın AVM yapılmak üzere yıkılmak istenmesine tepki gösteren meslek odaları ortak basın açıklaması yaptı.

MESLEK ODALARI AVM SAVAÇI AÇTI

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Dönem Sekreteri Ferdan Çiftçi’nin yaptığı basın açıklamasına meslek odaları temsilcileri de katıldı. Çiftçi, mevcut limanın kruvaziyer turizmini geliştirecek şekilde yeniden planlanmasının tutarlı bir adım olduğunu, ancak yerel yönetimler, ilgili meslek odaları, sivil toplum kuruluşları ve İzmir halkının katılımı sağlanmadan yürütülmesinin bütünsel planlama anlayışıyla çeliştiğini söyledi.

Haberin Devamı


Turizm gelirleri
Ferdan Çiftçi, Kruvaziyer Liman Plan değişikliğinde İzmir’deki en büyük AVM’nin yapılmak istendiğine dikkat çekti. Bu büyüklükteki AVM’nin yolcuların limanda kalmayı tercih etmeleri sonucunu doğuracağını belirten Çiftçi, “Turizm gelirlerinin İzmir kentlileri arasında hakça paylaşımını engelleyen bir haksız rekabet ortamı oluşacaktır. Özellikle küçük esnaf bu durumdan olumsuz etkilenecektir” dedi.

ALSANCAK STADI TOPLANMA MERKEZİ

Planlarda spor alanı olan Alsancak Stadı’nın kaldırılmasının Plan Yapımına Ait Eseslara Dair Yönetmeliğin 27. maddesine aykırı olduğunu dile getiren Çiftçi, “İzmir Valiliği Afet Acil Eylem Planı’na göre Alsancak Stadı olası bir deprem sonrasında çadır alanı ve toplanma merkezidir. Birinci derece deprem kuşağında olan İzmir için son derece önemli olan çadır alanlarından Alsancak Stadı’nın ortadan kaldırılması ciddi bir sorundur” diye konuştu.

Haberin Devamı

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ FİYATI YÜKSELTİYOR

Kamuya ait alanların elden çıkarılmasının hiçbir biçimde kabul edilebilir bir yaklaşım olmadığına dikkat çeken Ferdan Çiftçi, imar plan değişikliklerinin bu alanların satış fiyatını yükseltmek amacıyla yapıldığını söyledi. Bu planların özüne, yasal tanımına ve usullerine aykırı olduğunu belirten Çiftçi, “TOKİ yada Özelleştirme Başkanlığı kamu arazileri üzerinden rant yaratma ve bu rantı birilerine peşkeş çekme isteğinden vazgeçmemektedir” dedi.