Ege Metro vagonlarına yeraltı otoparkı

Metro vagonlarına yeraltı otoparkı

28.06.2018 - 00:58 | Son Güncellenme:

Genişleyen metro ağı için 95 yeni vagonu filosuna katan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu vagonları Halkapınar’da yapımını sürdürdüğü 2 katlı yer altı otoparkında konuşlandıracak. Yaklaşık 130 milyon liraya mal olacak tesiste, aynı anda 115 vagon park edebilecek. Büyükşehir, bu proje kapsamında Ozan Abay’daki su baskınlarını da bitirecek.

Metro vagonlarına yeraltı otoparkı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan Evka 3 - Bornova Merkez, Buca ve Fahrettin Altay-Narlıdere İstihkam Okulu hatları ile daha da genişleyecek olan metro sistemi için Metro ağında kullanılacak 95 yeni vagonun teminini yaparken, diğer yandan da bu araçların depolama ve bakımları için yeni tesis çalışmalarını son hızla sürdürüyor.

Haberin Devamı

Su baskını bitecek

Proje kapsamında Mersinli Mahallesi 2844 Sokak üzerinde bulunan Ozan Abay Altgeçidi’nde mevsimsel olarak yaşanan su baskınlarını önlemek amacıyla Kocasu Deresi’ne terfi merkezi de yapılıyor. Terfi merkezi ile Kocasu deresinden gelecek olan yağmur suları, borularla metro hatlarının altından geçerek Arap Deresi’ne ulaştırılacak. Sadece bu imalatlar için toplam 10,5 milyon lira harcanacak ve terfi merkezinin tamamlanmasının ardından Ozan Abay altgeçidinde yaşanan su baskınları yaz sonu son bulacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeraltı Vagon Otoparkı, yağmur suyuyla ilgili proje hariç, yaklaşık 130 milyon liraya mal olacak.