Ege Mezuniyet balosuna doğru makyajla gidin

Mezuniyet balosuna doğru makyajla gidin

10.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kahverengi, sarı ve yeşili, her göz rengine uygulayabilirsiniz. Mavi gözler pembe, yeşil gözler dore ve şeftali tonları, koyu renkli gözler ise siyah ve gri tonlarla çok daha etkileyici bakışlara sahip olabilir

Mezuniyet balosuna doğru makyajla gidin

Yaz geldi, okullar kapandı, mezuniyet törenlerinin heyecanı sardı tüm öğrencileri...
Özellikle kızlar, belki hayatlarının en fazla fotoğrafını çektirecekleri gün için haklı bir telaş içindeler.
Ne giysem, saçlarımı nasıl yaptırsam diye düşünürken, en önemli detay olan makyaj konusunda da ne yapacakları konusunda kararsızlar.
Ben de bu hafta “Hobi Kozmetik” Güzellik Uzmanı Eğitmeni Hacer İnci Sarıkaya ile bir araya geldim ve mezuniyet makyajının inceliklerini sordum.
İnci Hanım’la hem makyaj sırlarından hem de cilt bakımının özellikle genç yaşlardaki öneminden bahsettik.

Doğru makyaj sırları
Bütün uzmanların söylediği gibi, her şey temiz bir ciltle başlıyor. Cilt bakımı yapmaya başlama zamanı ise liseden mezun olduğumuz yıllara denk geliyor. Yani 19 - 20’li yaşlar...

İlk adım: Temiz cilt
Cildimizin canlılığı, parlaklığı ve diriliği, sağlıklı olduğunun belirtileridir. 20’li yaşlarda çoğumuz böyle ciltlere sahibiz. Bu güzelliği devam ettirmek, genç yaşta cildimizi koruma altına almakla oluyor. Dolayısı ile 20’li yaşlardan itibaren her kadının ayda bir kez cilt bakımını yaptırması çok faydalı. Bakılan bir ciltle bakılmayan arasındaki farkın ilerleyen yaşlarda kendisini daha çok göstereceğini unutmayın!

Far seçimi
Kahverengi, sarı ve yeşil renkleri, her göz rengi için doğru tercihlerken, mavi gözlere pembenin tüm tonları, yeşil gözlere, dore, somon, şeftali tonları, koyu renkli gözlere ise siyah ve gri tonları kullanarak en dikkat çekici gözlere sahip olabilirsiniz.
Göz kapaklarınız küçükse, daha açık ve parlak tonları tercih ederek, olduğundan daha büyük görünmelerini sağlayabilirsiniz. Kaşlarınızın daha kalkık durması içinde, tam kaş altına beyaz far uygulamanız yeterli.
Far sürümünden sonra kirpik diplerine uygulayacağınız eyeliner hem bakışınıza derinlik katar hem de kirpiklerinizin daha uzun ve gür görünmesini sağlar.

Haberin Devamı

UYARI!
Öyle bir gecede kesinlikle yapmamanız gereken şey, kıyafetiniz ve makyajınızda kahverengiyle kırmızıyı bir arada kullanmamak. Bu sizi silik ve yorgun gösterir. Bunun yerine senenin modası, genç ve canlı renkleri tercih etmeniz en doğrusu.

Dikkat! Cilt bakımı 20’li yaşlarda başlar
30’lu yaşlarla birlikte cildinizin bakımına ayrı bir özen göstermeniz gerekir. İlk belirtiler göz çevresinde kolajen ve elastin miktarının azalmasıyla ortaya çıkar. 40’lı yaşlar ile birlikte cildiniz için yoğun bir yaşlanma karşıtı bakımı yapmanız gerekir.

Göz makyajına dikkat
Makyaj yaparken bizi en çok uğraştıran gözlerimiz. Bazen doğru tekniklerle çok daha iyi görünmemizi sağlarken, bazense yaptığımız yanlışlarla, olmak istediğimizin tam tersi gibi görünebiliriz. Göz makyajında ‘yanlış renk’ diye bir kural yok. Deney yapmaktan korkmayın. Ama daha çarpıcı gözler için püf noktalar var elbette. Bunlardan en güzeliyse karşıt renkler kullanmak. Ama az ve öz kuralını unutmayın.

Haberin Devamı

Sivilcelere dokunmayın
Sivilceyi sıkmaya uğraşırsanız, bakterilerin daha derine doğru yayılmasına neden olursunuz. Bu şartlarda gözeneğin içinde biriken yağ ve kirin yüzeye çıkması ve sivilcenin iyileşmesi daha çok zaman alacaktır.

Bakımlı bir cilt için bunları yapın
- Günde iki litre su için.
- Kalitesiz makyaj ürünleri kullanmayın.
- Sigara içmeyin.
- Aşırı güneşlenmeyin.
- Makyajınızı temizlemeden yatmayın.
- Cildinizi her gün nemlendirin.
- Her hafta peeling, maske yapın.
- Sivilce ve komedonları bilinçsiz bir şekilde sıkmayın.
- Uzun süre klimalı ortamda bulunmaya özen gestirin.
- Üç günde bir, buz kalıbını eriyinceye kadar cildinizde gezdirerek kan dolaşımını hızlandırın.

Romantik bakışlar
Kozmetik sektörünün inanılmaz bir buluşu olan rimeller sayesinde dolgun, kıvrık ve uzun kirpiklere sahip olmanız çok kolay. Rimeli kirpik diplerinden uçlara doğru sürüp diplerde yoğunluk oluşturarak, daha romantik bakışlara sahip olabilirsiniz. Dilerseniz alt kirpiklere de tek kat rimel uygulayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Fondötenin makyajda önemi
- Temiz bir cilde sahip olduktan sonra, makyaj yapmaya fondöten uygulamasıyla başlayabilirsiniz. Cildinize uygun fondöteni, sünger ya da parmaklarınızla önce yüzünüzdeki izlere uygulayarak kusurlarınızı kapatın. Genç yaşlarda fazla görülmese de gözaltı morluklarınız varsa, fondötenden daha açık renk bir kapatıcıyı gözaltlarınıza önceden uygulamayı unutmayın.
- Fondötenin üzerine uygulanan pudra, yüzde mat bir görüntü oluşturarak doğallık katar. Hatta doğru ürünlerle hiç makyaj yapmamış gibi bile görünebilirsiniz. Dolayısıyla, geceyi kusursuz bir makyajla bitirmek istiyorsanız, pudranızı yanınızdan ayırmayın.
- Kıyafetinize ve göz makyajınıza uygun renkte seçtiğiniz allığı, yüzünüz uzunsa yanlara, yuvarlaksa dik sürün. Yüz şeklinizdeki değişimi hemen fark edeceksiniz.
Not: Fondötenler de tıpkı kremler gibi belirli yaş gruplarına ve cilt tiplerine göre farklı içeriklerle üretilirler. Sizin yaşınıza, cilt tipinize ve ten renginize uygun fondöteni seçmek için kozmetik ürünleri mağazalarındaki güzellik uzmanlarına danışın.

Haberin Devamı

Son aşama: Ruj
Uzun bir gecede, rujunuzun sizi yarı yolda bırakmasını istemiyorsanız, altına bir kat fondöten ya da pudra uygulamanız yeterli. Böylece daha kalıcı hem de daha net bir renge kavuşmuş olursunuz. Genç bir makyaj için dudak kalemi doğru bir tercih olmayabilir ama yine de kullanmak istiyorsanız dudak renginize yakın bir renk olmasına dikkat edin. Dudaklarınız ince ise açık renkli rujlar tercih etmelisiniz. Dudaklarınızla yanağınız arasındaki yumuşak renk geçişi, daha dolgun görünmelerini sağlayacaktır. Dudağın daha kalın görünmesine yardımcı olan diğer bir püf noktası, parlatıcıyı tam orta bölümüne kullanmaktır.
Hobi Kozmetik’e ve İnci Hacer Sarıkaya’ya haberimize katkılarından ve gönderdikleri hediyelerden dolayı teşekkürler. Bu arada hediye kutusundaki muhteşem parfümden bahsetmeden geçmek olmaz. Gençlik şifresi anlamına gelen Youht Passport isimli parfümü kullanarak, yaptığınız doğru makyajla görenleri hayran bırakırken, arkanızda bıraktıklarınızı da kokunuzla etkileyebilirsiniz.