Ege Millet, felaketten güçlenerek çıktı

Millet, felaketten güçlenerek çıktı

14.07.2017 - 04:00 | Son Güncellenme:

Akgerman: Normalleşme, tam anlamıyla sağlanmalıdır. Antitoros: Demokrasiye sahip çıkıldı. Porsuk: Felaket, daha da güçlendirdi, Telseren: Halkın gücünü gördük

Millet, felaketten güçlenerek çıktı

İzmir iş dünyası temsilcileri, 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimin yıl dönümünde, darbelere ve darbecilere lanet yağdırarak demokrasiye sahip çıkma mesajı verdi. İzmir iş dünyasının temsilcileri, 15 Temmuz 2016’da FETÖ tarafından gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişimini unutmadı. 15 Temmuz’da demokrasiye sahip çıkıldığını belirten iş dünyası temsilcileri, hain girişimi çok sert bir dille kınadı.
BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akgerman: 15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimini bugün bir kez daha lanetliyoruz. Demokrasilerde toplum iradesine bu tarz müdahaleler asla kabul edilemez. 15 Temmuz bu anlamda darbecilere verilmiş bir ders olmuştur. Bu kara günün yıl dönümünde dileğim, 15 Temmuz sonrası zorunlu olarak hayata geçirilen OHAL uygulamasının da yavaş yavaş kalkması ve normalleşmenin tam anlamıyla sağlanmasıdır.
Demokrasi vurgusu
EGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros: 15 Temmuz günü yaşanan kalkışma girişimi, toplumun tüm unsurlarının bir araya gelerek demokrasiye sahip çıkmasıyla engellenmiş ve Türkiye’nin demokrasiye olan inancı bakımından çok anlamlı bir mesaj verilmiştir. 15 Temmuz hain darbe girişimini bir kez daha kınıyor, demokrasimizin daha da güçlenmesini umut ediyorum.
EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akkalay: Bundan tam bir yıl önce yaşanan ve toplumsal hafızamızda karanlık bir yer edinen 15 Temmuz darbe girişimi, milletimizin kararlılığı ve birlikteliğiyle engellenmiştir. Türk halkı demokrasiye sahip çıkmıştır. İş dünyası da büyük bir kararlılık göstererek durmadan çalışmış ve girişimin etkilerini en aza indirmiştir. Hain darbe girişimini bir kez daha lanetliyorum.
KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem: 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain darbe girişimi, bugün bakıldığında milletin kahramanlığıyla birlikte hatırlanmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da çağrısıyla halk demokrasimize sahip çıkmıştır. Türkiye, darbelerle yönetilebilecek bir ülke değildir. Toplumun demokrasiye olan inancı, tüm dünyaya örnek olmuştur. Hain girişimi yıl dönümünde bir kez daha lanetliyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum.
KOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk: Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da, tüm milletin hafızasına işleyen bir felaket gecesi yaşadık. Halkın iradesinin temsil merkezi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni bile hedef alan darbecilerin emelleri, yine halkın kararlılığı tarafından engelledi. Milletimiz büyük bir felaketten güçlenerek çıktı. Umarım ülkemizin adı bir daha asla böyle kötü olaylarla yan yana gelmez.
‘Yine lanetliyoruz’
TOSBİ Yönetim Kurulu Başkanı Kosat Gürler: 15 Temmuz darbe girişimi, yalnızca değil, tüm topluma ve demokrasimize karşı bir girişimdir. Bu girişim yine milletin kararlılığı sayesinde engellenmiş ve demokrasi düşmanlarına en güzel mesaj verilmiştir. Hain girişimin yıl dönümünde, darbecileri bir kez daha lanetliyorum.
BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren: Temmuz 2016’da yaşanan kalkışma girişimi, toplumun kararlılığı ve demokrasiye sahip çıkması sayesinde engellenmiştir. 15 Temmuz’un ardından yaşanan süreç de Türk halkının ne kadar güçlü olduğunu göstermiştir. 16 Temmuz sabahında ülkedeki tüm fabrikalarımızda üretimin sürmesi, bu hain girişimin etkilerini en aza indirmiştir. Demokrasiye karşı atılan her adımı bir kez daha lanetliyorum.
EİB Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk: Türkiye bir yıl önce 15 Temmuz akşamı kanlı bir darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldı. Ülkemiz tarihinin gördüğü en kanlı darbe girişiminde, 249 vatandaşımız Türkiye’de demokrasinin devamı adına şehit olurken 2 binden fazla vatandaşımız ise yaralandı. Türkiye, 15 Temmuz gecesi demokrasi adına yeni bir sayfa açtı. Öncelikli temennimiz ülkemiz ve halkımız adına açılan bu yeni demokrasi sayfasının gereklerinin tüm taraflarca yerine getirilerek bunun bir fırsata dönüştürülmesi yönünde.
Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu: 15 Temmuz’ların bir daha yaşanmaması için kurumsal ve zihinsel bir dönüşüme ihtiyacımız olduğu gerçektir. Bu doğrultuda devlette liyakati esas alan bir yeniden yapılanma ve kurumsallaşma ile hayatın normal akışına dönülmesi, kurumlarımıza olan güveni artıracağı gibi demokrasi, hukuk devleti ve özgürlükler bağlamında millet iradesini de güçlendirecektir. Türk demokrasisinin uluslararası standartlara tam olarak uyması, ülkemizin hem yurt dışındaki itibarını yükseltecek, yatırım ve iş ortamının gelişmesini sağlayacak hem de AB üyelik sürecinde kolaylaştıracaktır.