Ege MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANIYALIM

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANIYALIM

26.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, PM üyesi Hülya Güven, Ülkü Caner, Mehmet Yıldırım ve Şakir Örs milletvekili aday adayı oldu

MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARINI TANIYALIM

CHP’NİN BESİ BİR YERDESİ!
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel’in il başkanlığı döneminde görev yapan önemli isimler, genel seçimde milletvekili adaylığına soyundu. Yüksel’in ekibinde yer alan Avusturya Fahri Konsolosu avukat Ülkü Caner, eski il sekreteri Mehmet Yıldırım ve aynı dönemde il yönetiminde görev alan Mehmet Şakir Örs’ün yanı sıra Parti Meclisi’nde görev yapan Eşrefpaşa Hastanesi’nin eski başhekimi Prof. Dr. Hülya Güven milletvekili aday adayı oldu.

Yıldırım siyasetçi!
Eski CHP İzmir İl Sekreteri Mehmet Yıldırım, SODEP döneminden başlayarak SHP ve CHP içinde aktif olarak görev yaptığını belirterek, hiç bir dönemde bireysel beklenti gözetmediğini, yurtseverlik anlayışı gereği yaşam biçimi yaptığını söyledi. Serbest ticaretle uğraşan Yıldırım, neden aday olduğunu ise şöyle özetledi:
“Her yurtsever insanın siyaset ile ilgili olması gerektiğini düşünüyorum.Çünkü ülkeyi siyasiler yönetiyor.Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok.Siyaset yaptığım partinin sosyal demokrat anlayışı ve programı çerçevesinde ülkeme ve yaşadığım kente hizmet etmek amacı ile aday oldum.
Merkezi yönetim, yerel yönetim ve toplum üçgeni içinde sorunların tespiti,anlatılması ve çözümü konusunda etkili ve yetkili bir konumda olmak gerekir.Bunun için de en etkili yer parlamentodur.Bu nedenle aday oldum.”

Siyasetin mutfağından
TARİŞ’in eski basın danışmanı araştırmacı yazar Mehmet Şakir Örs, uzun yıllar CHP örgütü içinde çeşitli görevler yaparak ve hep siyasetin mutfağında yer alarak, partisine katkıda bulunduğunu ifade etti.
2003 - 2005 yılları arasında CHP’de İzmir il yöneticiliği de yaptığını belirten Örs, onca yıllık siyasal geçmişine karşın bugüne kadar genel ve yerel hiçbir seçimde aday adayı olmadığına dikkat çekti. 12 Haziran seçimlerinin, ülkemiz ve halkımız için yaşamsal derecede önem taşıdığının altını çizen Örs, CHP’nin önümüzdeki dönemde, yeni toplumsal politikalarını en iyi temsil edebilecek güvenilir isimlerle Meclis’te temsil edileceğini bildirdi.

Genel merkeze ilginç protesto

Konak eski İlçe Başkanı Ali Yılmaz,İzmir’de önseçim yapmama kararı alınınca, milletvekili aday adaylığı tercihini adayların önseçimle belirleneceği Manisa’dan yaptı.
Kendisini örgüte emanet eden Yılmaz, Manisa’dan önseçimle milletvekili adayı çıkmak için çalışmalara başladı. Yılmaz, “Ben milletvekili adaylarının daha özgür bir ortamda örgütün görüşleri ile belirlenmesini isterdim. Çünkü parti içi demokrasinin işler hale gelmesi, partiyi güçlendirir, ekipçilik anlayışını ortadan kaldırır, iç çekişmeleri önler. Ancak Genel Merkezimiz İzmir’de önseçim yapılmayacağını açıkladı. Bende parti içi demokrasinin işletileceği en yakın yer olan Manisa’dan bu çalışmaya katılmaya karar verdim” dedi.
Manisa’da kendisine destek veren çok sayıda parti üyesi olduğunu da belirten Yılmaz, önseçimle listeye gireceğine inandığını da vurguladı. Başvurusunun İzmir’de önseçim yapmayan Genel Merkeze bir tepki olmadığının altını çizen Ali Yılmaz, amacının, parti örgütün gücünü arkasına alarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girmek olduğunu söyledi.

Kadınların sesi olacak
İzmir’de 1991-1995 yılları arasında SHP’de il yöneticiliği yapan gazeteci Sevim Giraylar, CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Türkiye’nin zor bir dönemeçten geçtiğini ve bu nedenle aday adayı olduğunu söyleyen Giraylar, “İleri demokrasiyi getiriyoruz diyen iktidar; bugün cezaevlerinde tutuklu bulunan 61 gazeteci ile, 400 civarında gazetecimiz hakkında soruşturma sürerken halen ileri demokrasiden söz etmeleri inandırıcı değildir” dedi. Giraylar, aday gösterilip seçilmesi halinde tüm kadınların gür sesi olacağını söyledi.

Ülkü, Bakırçay desteğiyle aday
22. Dönem İzmir Milletvekili ve Aliağa’nın eski belediye başkanlarından Hakkı Ülkü, CHP’den İzmir 2. Bölge aday adayı olduğunu açıkladı. Ülkü’nün, partinin ilçe binasında düzenlediği basın toplantısına, İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz ve Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, belediye ve il genel meclisi üyeleri, Bakırçay bölgesinden muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı. Ülkü, “Sıfır noktasında olan terör AKP iktidarı döneminde en üst noktaya tırmanmıştır. İşsizlik azaltılamamış tam aksine çoğalmıştır. Çünkü üretim yoktur. Yoksulluk artmış. Halk sadaka kültürüne alıştırılmıştır. Yolsuzluk hiç bu kadar ayyuka çıkmamıştır. AKP, ekonomiyi iflasın eşiğine getirdi, kadrolaşma ile gerici bir rejimin peşine düşmeye başladı” dedi.

Okan Yüksel aday ama...
GAZETECİ Yazar Okan Yüksel de CHP’den aday adaylığını ilginç bir duyuruyla açıkladı. Yüksel başvuru için gereken 3 bin liranın toplanması için 3 bin kişinin birer lira vermesi halinde aday olacağını söyledi. Gazeteci-yazar-şair Okan Yüksel, CHP 2.Bölge’den aday adayı olmak için yaptığı çağrıda “Halkın vekilini seçmek isteyen 3 bin yol arkadaşı arıyorum. Partinin aday adaylığı için gereken 3 bin liranın sağlanması yol arkadaşlarımın birer liralık katkıları ile gerçekleşecektir” dedi.

Vekil olursa, Akhisar dertten ‘Kurtul’acak
Manisa’nın Akhisar İlçesi’nde Özel Doğuş Hastanesi’nin sahiplerinden genel cerrah Op. Dr. Bülent Kurtul (60), CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Kurtul’u, eşi Hülya Kurtul, oğlu Özgür, gelini Nurcan, torunları Karya ve Sarp, İnci Şahin, eşi elektrik-elektronik mühendisi Burak Şahin ve kızları Derin ile Yeditepe Tıp Fakültesi’nde okuyan kızı Ece Kurtul yalnız bırakmadı. Kurtul, yaptığı açıklamada başta ailesi, sağlığına kavuşturduğu hastaları ve sosyal demokrat arkadaşlarının isteği ile aday adayı olmaya karar verdiğini söyledi. 2005 yılına kadar Akhisar Devlet Hastanesi’nde görev yapan Kurtul, bu tarihten itibaren arkadaşlarıylakurduğu Özel Doğuş Hastanesi’nde görev yapıyor.

Teşkilatın onayını aldı
İTO Meclis Üyesi Ahmet Ayakdaş,AK Parti’dan aday adayı oldu. Temayül yoklamasından da, teşkilatın onayı alarak aday adaylığını “Allah oy verenden de vermeyenden de razı olsun, hizmet için teşkilatımıza kapımız hep açık. Böyle bir yönetimin içinde olmak, bu çalışma azmi ve gayrete dahil olmak, İzmir için bir şeyler yapmak istiyorum. İzmir, tüm Türkiye’deki sektörümün ve yan sanayicilerin desteğiyle bu kararı aldım” dedi.

‘Bizden vatan haini çıkmaz’
MHP’li milletvekili aday adayları Aliağa ilçe teşkilatında buluştu. İlçe başkanı Abdürrahim Aydemir ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Cengiz Bulut, Mehmet Toptaş ve Yalçın Koçyiğit katıldı. Bulut, “Biz göçmenlerden solcu çıkar sağcı çıkar ama asla vatan haini, ülkesini satan insan çıkmaz. Ben iki dönem belediye başkanlığı, bir dönemde milletvekilliği yaptım. Eski para ile bir katrilyonun üzerinde paraya imza attım. Hakkımda açılmış bir tek yolsuzluk dosyası olmadığı gibi halkında benimle ilgili düşünceleri ortadadır” dedi.