Ege Milli Eğitim İzmir’i sildi!

Milli Eğitim İzmir’i sildi!

10.03.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kütüphanelere gönderilmek üzere ‘Fotoğraflarla Milli Mücadelenin Beş Şehri’ albümü hazırlandı. Ancak, işgalcilere ilk ve son kurşunun atıldığı İzmir’e yer verilmedi

Milli Eğitim İzmir’i sildi

Okullara gönderildi
MİLLİ Eğitim Bakanlığı bir süre önce, ilk ve orta dereceli okulların kütüphaneleriyle dış temsilciliklere gönderilmek üzere, “Fotoğraflarla Dünden Bugüne Milli Mücadele’nin Beş Şehri” albümü bastırdı. Bakanlığa bağlı  Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü’nün hazırladığı albümde sadece Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas ve Ankara yer aldı.

Haberin Devamı

CHP Meclis’e taşıdı
İŞGALCİLERE karşı 15 Mayıs 1919’da ilk kurşunun atıldığı, 9 Eylül 1922’de de  Ulusal Kurtuluş Savaşı’nın noktalandığı İzmir ise unutuldu. Tepkiyle karşılanan bu durum, CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı tarafından TBMM’ye taşındı. Baratalı, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’ten, şu soruları yanıtlanmasını istedi:

Yanıt bekleyen sorular
 Milli Mücadele’nin Beş Şehri albümünde İzmir’e neden yer verilmedi? n  İzmir, Türkiye Cumhuriyeti’ne yön veren kentlerden değil midir? 15 Mayıs 1919’da Yunanlılar’ın İzmir’i işgal etmesi üzerine Atatürk 16 Mayıs’ta Samsun’a hareket etmemiş midir? n  Milli Mücadele’de İzmir’in yeri ve önemine dair yeni bir çalışma yapılacak mıdır?”

Bakan Çelik’in önsözü var

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, albümdeki ön sözünde satır başlarıyla şöyle diyor: “Bakanlık olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Milli Mücadelesi’nin geçtiği tarihi yerlerin ve olayların bilinmesine büyük önem veriyoruz... Bu kitap, tarih içinde bir yolculuk yapmak ve yaptırmak amacını taşımaktadır... Bakanlığımızın ciddi bir çalışma sonrasında  hazırladığı bu fotoğraf albümünde, Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü arşivinden seçilen ayrıca çeşitli kurum ve kuruluşların katkılarıyla elde edilen nadide fotoğraflara yer verilmiştir...”