Ege Mine’nin organları üç kişiye 2. yaşam oldu

Mine’nin organları üç kişiye 2. yaşam oldu

13.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de kaldığı öğrenci yurdunun üçüncü katından düşen ve beyin ölümü gerçekleşen Mine Özbaş’ın bağışlanan organları, üç kişide yaşayacak

Mine’nin organları üç kişiye 2. yaşam oldu

Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce Turizm İşletmeciliği Hazırlık Sınıfı öğrencisi Tekirdağlı Mine Özbaş, geçen hafta Buca’da kaldığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurt binasının üçüncü katından beton zemine düştü. Hastaneye kaldırılan genç kızın 4 Ekim akşamı beyin ölümü gerçekleşti. Acılı ailesi, organ bağışı önerisini kabul etti. Mine Özbaş’ın böbrekleri aynı hastanede nakledilmek üzere kalırken, karaciğeri ve korneaları Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ne, kalp kapakçıkları da Ege Üniversitesi Hastanesi’ne gönderildi. Talihsiz Mine, gözyaşları arasında memleketi Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’nde son yolculuğuna uğurlanırken, İzmir’de nakil operasyonları da başarıyla gerçekleştirildi.
Teşekkür telefonu açtılar
Mine Özbaş’ın böbreklerinden biri, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 1250 hastalı “bekleme listesi”ne adını yazdıran Diyarbakır Silvan’lı Gülşen Bilici’ye takıldı.
Gülşen Bilici’yle böbrek kardeşi olan, bir çocuk babası Balıkesirli malulen emekli Murat Ayaz da, 2001 yılından beri makineye bağımlı yaşadığını, beş yıldır da adının yazılı olduğu listelerinden çağrılmayı beklediğini söyledi. Ameliyatın ardından Gülşen Bilici, Murat Ayaz ile birlikte acılı aileye başsağlığı ve teşekkür telefonu açtı.
Mine Özbaş’ın karaciğeri de, eşi Ali Şimşek’i sekiz yıl önce Hepatit C’ye bağlı gelişen sirozdan kaybeden Bursalı Gülizar Şimşek’e nakledildi.