Ege Mobbing savaşında cephe genişliyor

Mobbing savaşında cephe genişliyor

18.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İşyerlerinde yaşanan baskı ve şiddete karşı mücadele etmek amacıyla kurulan “Mobbingle Mücadele Derneği” İzmir’de de şube açtı, mağdurlara çağrı yaptı

Mobbing savaşında cephe genişliyor

İŞYERLERİNDE; psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, rahatsız etme veya sıkıntı vermek anlamında kullanılan ‘mobbing’ uygulamaları İzmir’de de bir dernek aracılığıyla takip edilecek. Yeni açılan Mobbingle Mücadele Derneği İzmir Şube Başkanı Safiye Öztürk, çalıştığı kurumlarda kendisine mobbing uygulandığını düşünen herkesin başvurusunu beklediklerini belirtti.

Suç olarak kabul edilmeli
MOBBİNG’e yeni anayasada yer verilmesi ve bununla ilgili bir kanun çıkarılması gerektiğini savunan Başkan Öztürk, “Bütün dünyada insan canına kıymakla aynı kapsamda bir suç olarak değerlendirilen ve cezalandırılan mobbing kanunlarla yasaklanmıştır. Biz, dernek olarak bu durumu tersine çevirmek için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

İşte gönüllü yöneticiler
Mobbingle Mücadele Derneği yeni oluşturulan İzmir Şubesi’nde; Safiye Öztürk başkanlığında, Suavi Tuncay, Turgay Öztürk, Cihat Erdener, Yücel Alphan, Emin Öztürk ve Av. Fadime Ersin gönüllü olarak hizmet veriyor.