Ege “Mobil bakanlara ihtiyacımız yok!”

“Mobil bakanlara ihtiyacımız yok!”

18.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir adayı Oktay Vural, AK Parti’nin İzmir’den aday gösterdiği iki bakan için “mobil bakan” benzetmesi yaptı.

“Mobil bakanlara ihtiyacımız yok”

Hükümetin İzmir’i bir takım projelerle satın olmaya çalıştığını savunan Vural, “Sanal manşetlerle İzmir’den alabilecekleri bir şey yok. Sen Öcalan’ın çizdiği yol haritasına göre gidiyorsun. Gazetelerde manşet var, ‘35 İzmir’e, 35 projemiz var’ şeklinde. İyi ki plakamız 01 değil. Bunlar 35’le kafayı bozmuşlar” dedi.

Devlet imkanları kullanılıyor

MHP’nin seçimde AK Parti’ye hakettiği cevabı vereceğini söyleyen Oktay Vural, “Bunlar kadına bakış açıları da belli, İzmirlilerin mobil bakanlara, seyyar bakanlara ihtiyacı yok. İzmirlilerin ruhunu hisseden bakanlara ihtiyacı var. Seçim döneminde bu mobil bakanlar tarafından, kamu malları bize karşı kullanılmaktadır. Kamu binalarına pankartlar asılmaktadır, Karşıyaka iskelesine pankart açılıyor. PTT araçları buraya şov için getiriliyor. Biz devlete karşı mı, AKP’ye karşı mı politika yapacağız” diye konuştu.

Arılar çalışamadı kiraz verimi düştü

İzmir’in kiraz deposu Kemalpaşa’da ürün rekoltesi beklentilerin çok altında seyrediyor. Geçen yıl Nisan ayında toplanmaya başlanan erkenci kirazlar, bu yıl baharın gecikmesi nedeniyle 20 gün geç olgunlaştı.
Gecikmeyi olumsuz hava koşullarına bağlayan Kemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray, “Çiçek döneminde hava sıcaklıklarının düşük olması ve döllenmede en önemli rolü oynayan arıların bu hava koşulları sebebi ile çalışamaması meyve oranını düşürdü. Şu anda bu yılki rekoltede yaklaşık yüzde 30’luk bir kayıp olacağını düşünüyoruz. Hava ısınmaya başladı, yağmur kesildi. Temennimiz hava koşullarının bu şekilde devam etmesi. Fiyat biraz daha düşer ama rekoldeki düşüş nedeniyle geçen yıllardaki ucuzluk olmaz” dedi.