Ege Moral vermeye geldi moral bulup döndü

Moral vermeye geldi moral bulup döndü

12.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkan Kocaoğlu ve tutuklanan bürokratların yakınlarıyla görüşen Kılıçdaroğlu belediye önünde toplananlara da konuştu; “Buraya, devletin gücünü kullanan siyasi iktidara ne yaparsan yap, İzmir’i ele geçiremezsin demeye geldim” dedi

Moral vermeye geldi moral bulup döndü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Mayıs ve 11 Haziran tarihlerinde iki kez gelmeyi programladığı İzmir’e, Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan son operasyonlar nedeniyle hesapta olmayan bir nedenle geldi. Özel uçakla geldiği İzmir’de Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, belediye önünde toplanan büyük kalabalığı görünce hesapta olmayan bir miting de yaptı.

Tutuklu yakınlarıyla görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Özel Yetkili Savcı’nın talimatıyla İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Şube ekipleri tarafından düzenlenen operasyon sonrasında, yedisi Büyükşehir Belediyesi çalışanı 17 kişinin tutuklandığı dava nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarete, tutuklu belediye bürokratlarının yakınları da katıldı. Kılıçdaroğlu, CHP otobüsüyle geldiği Büyükşehir Belediyesi önünde CHP’lilerin “Başbakan Kılıçdaroğlu” tezahüratlarıyla karşılandı. Başkan Kocaoğlu’nun makam odasına çıkan Kılıçdaroğlu, burada tutuklu belediye bürokratlarının yakınlarıyla konuştu. Annesi Destek Hizmetleri Müdürü Serpil Keskin’in kızı bir yaşındaki Selen de makam odasına babasıyla geldi. Başkan Kocaoğlu, operasyonla ilgili Kılıçdaroğlu’na brifing verdi.

“İsterseniz 13 yıl takip edin”

Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından Konak Meydanı’nında toplanan 3 bin kişiye, parti otobüsünün üzerinden seslendi. Yanıma Aziz Kocaoğlu’na da alan Kılıçdaroğlu, “İzmir’e ayrıca geleceğim. Şimdi buraya İzmir’i ele geçirmek için, devletin gücünü kullanan siyasal iktidara ‘istediğin kadar güç kullan, istediğin baskıyı yap yine de ele geçiremezsin’ demek için, Aziz Başkanı ziyaret etmek bilgi almak için geldim. Ama siz öyle anlaşılıyor ki korsan miting düzenlemişsiniz. Ne yaparlarsa yapsınlar! İnancımız şu- biz kul hakkına saygı gösteririz. Kul hakkı yiyenlerden değiliz. Bir değil iki ay değil 13 ay, gizli kamerayla takip etmişler. 13 ay değil 13 yıl yapmasanız namertsiniz. İyi ki bizleri dinliyorlar, yoksa ne dediğimizi de anlamayacaklar. Buna ne nedir? Telekulak hükümeti denir. Çünkü vatandaşın derdini dinlemek istemiyorlar. Vatandaşın eleştirilerine tahammülleri yok. Sizden bir istirhamım var. Ne derdiniz varsa telefonla anlatın. Recep Bey duyar! Büyük kulakları var biliyorsunuz” diye seslendi.


Diğerlerini de böyle denetle

Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonla ilgili de bazı açıklama ve eleştirilerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi’nin İzmir’i süsleyen çiçekleri Bayındırlı kadın üreticilerden aldığı, evlerine alın teriyle kazandıkları ekmeği götürsünler diye aldığı için suçlandıklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “CHP’li belediyeler denetleniyorlar. İtirazımız yok. Denetlesinler. Hiç korkumuz yok. Ama niye ayrıcalık yapıyorsun! CHP’li belediyeleri denetliyorsun madem öbürünü de denetle” diye konuştu.

Süt içirmek suç mu oldu?

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan suçlamalardan örnekler veren Kılıçdaroğlu, “Efendim neymiş. Yalnız sinemalarda gösteri yapılmış film izletilmiş. Sosyal belediyecilik diye bir şey yok mu? Halkın ayağına sinema tiyatro götürmek, sanatı götürmek ne zamandan beri suç oldu? Çocuklara okulda süt içirmek suç mu? Aziz Kocaoğlu Hollanda’dan tanesi 1 milyon 200 Avro ödeyerek ihalesiz otobüs alsaydı. Otobüste yokuş yolu çıkmasıydı, yanında olmazdım. Ama öyle şey yapmadı. Yapan adam tıpkı YGS sınavını yapan Ali Demir gibi...