Ege Muğla balı her sofrada olacak

Muğla balı her sofrada olacak

09.10.2019 - 00:54 | Son Güncellenme:

.

Muğla balı her sofrada olacak

Büyükşehir Belediyesi, kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalar kapsamında S.S. Karabörtlen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’yle protokol imzaladı.

Haberin Devamı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün ve S.S. Karabörtlen Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Mehmet Emin Benzer, işbirliği protokolü yaptı.

Çiçek ve çam balı ile petekli bal ve polen üreten 95 ortaklı kooperatife; bal dozajlama modülü, polen kurutma dolabı, güvenlik bandı makinesi, krom çalışma masası desteği sağlanacak. Ayrıca kooperatifin pazar olanaklarını geliştirme için de çalışma yapılacak.

Üreticiyle olan işbirlikleriyle kazananın Muğla olacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkan Osman Gürün, “Verimli toprakları ve başat ürünleriyle kentimizin tarımdan elde ettiği gelir turizmden fazla. Muğla, Çam balı üretiminde ülkemizde birinci, dünya çam balı üretiminin de yüzde 90’ını karşılıyor. Kooperatifimize vereceğimiz destekle arıcılarımız daha kaliteli bal üretecek, daha fazla tüketiciye ulaşacak” diye konuştu. Kooperatif Başkanı Mehmet Emin Benzer de, “Başkanımıza destekleri ve ürettiğimiz ürünlerin MELSA’da satışına olanak sağladığı için teşekkür ediyoruz” dedi.