Ege Muğla meyvesine değer katan tesis

Muğla meyvesine değer katan tesis

09.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Muğla meyvesine değer katan tesis

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçilere alternatif gelir kaynağı yaratmak için Fethiye’de kurduğu meyve sebze kurutma tesisi ile üreticiler katma değeri yüksek ürünler elde ediyor, pazarlama imkanı artıyor. Fethiye İlçesi Karaçulha Toptancı Hali içinde kurulan Meyve-Sebze Kurutma Tesiste, özellikle üreticilerin elinde kalan ürün değerlendiriliyor.

Haberin Devamı

Projelerimiz sürecek

Muğla’nın sadece turzim değil verimli topraklarıyla bir tarım kenti de olduğunu belirten Başkan Osman Gürün, “Ülkemizde son yıllarda izlenen tarım politikaları nedeni ile ne yazık ki üretimde büyük bir düşüş var. Muğlamızın nüfusunun yüzde 60’ı kırsalda yaşıyor. “Toprağını Satma Ürününü Sat” sloganımız ile birçok yenilikçi projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.

17 çeşit ürün

Kurutma tesisine giren bir ürün mal kabul, yıkama, seçme-ayıklama, dilimleme, kurutma fırını ve paketleme işlemlerinden geçiyor. Hijyenik şartlarda işlendikten sonra hiçbir katkı maddesi kullanılmadan, besin değerlerinin bozulmaması için ürüne göre değişen sıcaklıklarda kurutuluyor. Tesiste bugüne kadar 17 çeşit meyve-sebze kurutuldu.