Ege Müthiş final

Müthiş final

16.08.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kupayı 16 kez müzesine götüren siyah beyazlılar ile 1996’dan beri kupayı kazanamayan yeşil kırmızılılar arasındaki zorlu randevu saat 20.30’da...

Müthiş final

TSYD Ege Dostluk Kupası’nda Bucaspor’u penaltılarla 5-4 yenen Altay ile Dardanelspor engelini tek golle geçen Karşıyaka, Atatürk Stadı’nda bugün saat 20.30’da finalde karşı karşıya gelecek. Geçen sezon Bank Asya 1.Ligi’nde Play-Off oynayıp Süper Lig’in kapısından dönen siyah-beyaz ve yeşil-kırmızılı ekibin zorlu randevusundan önce saat 18.00’de Bucaspor ile Dardanelspor üçüncülük için karşılaşacak. Futbolseverler, iki maçı yine 5 TL ödeyerek izleyebilecek. Maçlar, Yeni Asır TV’den naklen yayınlanacak.

Karşıyaka hasret kaldı
TSYD Kupası’nı en son 1996’da havaya kaldıran Karşıyaka, Altay’ı dize getirip 13 yıllık hasrete nokta koymak istiyor. İzmir’de geleneksel olarak düzenlenen organizasyonda 16 kez mutlu sona ulaşan Altay ise yeni sezon öncesi TSYD Kupası’nı bir kez daha kazanarak taraftarlarını sevindirmeyi hedefliyor.
Altay ve Karşıyaka en son 2003 yılında finalde karşı karşıya geldi, sahadan 3-1 galip ayrılan siyah-beyazlı ekip kupanın sahibi oldu.

Dostluk bozulmasın
TSYD Kupası finaline hazırlık maçı gözüyle baktıklarını belirten Karşıyaka Teknik Direktörü Reha Kapsal, “Kadroda rotasyona gideceğiz. Oynamayanlar daha çok yer bulabilir. Sonuçta amacımız yine kazanmak, ancak hazırlık maçı olduğunu unutmuyoruz” dedi.
Altay Teknik Direktörü Fuat Yaman ise “Oyuncularımızın lig öncesi son durumunu görmek için olabildiğince farklı kadrolarla sahaya çıkıyoruz. Ege’ye yakışan bir final maçı olmasını, karşılaşmanın centilmence geçmesini diliyorum” diye konuştu.