Ege Nahum: Artık arabanın direksiyonuna geçelim

Nahum: Artık arabanın direksiyonuna geçelim

08.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Heksagon Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı ve Karsan A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Jan Nahum, Türkiye’nin 2020’li yıllarda kişi başına düşen gelirini 20 bin dolarlara çıkarma hedefi için inovasyona ihtiyacı olduğunu söyledi.

Nahum: Artık arabanın direksiyonuna geçelim

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği’nin “Çarşamba Toplantıları”na konuk olan Nahum, “Artık arka koltukta oturarak yol alma imkanı kalmadı. Direksiyona geçerek yolu kendimiz belirlemeliyiz” dedi. Türkiye’nin, Cumhuriyet’in ilanından bu yana üç önemli eşikten geçtiğini belirten Nahum, şunları kaydetti:
“İlk eşik yoksulluktan kurtulmaktı. Cumhuriyet kurulduğunda Batı’yla gelişmişlik farkımız 300 yıldı. Her 20 yılda bir mesafeyi yarı yarıya azalttık. 2020’li yıllarda kişi başı geliri 20 bin dolarlara çıkarma hedefi için inovasyona ihtiyaç var. En kısa zamanda, en az kaynakla, en fazla katma değeri neyin getireceğini bulmaya ihtiyacımız var. Aksi halde Çin, Hindistan bu ekonomik savaşta bizim yaşamamıza müsaade etmez. Türkiye bugün dünyanın 17’nci büyük ekonomisi. Ama artık bir sonraki eşiğe bakmalıyız. Üçüncü eşikte başkalarının yaptıklarını, tasarladıklarını üreterek kalamazsınız. Bu yüzden de inovatif olmak zorundayız.”



‘Yeni teknolojiyle sınırları aşalım’
Jan Nahum, Ege Üniversitesi’nin yeni akademik yılı açılış etkinlikleri kapsamında düzenlenen, “Ülkemizde inovasyon neden gecikiyor” konulu panele de katıldı. Nahum, “İnovasyon insanın sınırlarını aşmasına izin verir. Değişik seviyedeki ihtiyaçları karşılamak için vardır. İnovasyonun bunu yapabilmesi için de bilgiye erişebilmesi önemlidir. Artık ürün yapmamız gerekmiyor, artık yeni teknolojilerle sınırlarımızı aşmalıyız. Biz var olan bilgi ve beceriyi dünyanın ihtiyaç duyduğu hizmetlerin gerçekleştirilmesi için kullanmalıyız” dedi.

Yazarlar