Ege Nakil tamam, sıra ana-baba olmakta

Nakil tamam, sıra ana-baba olmakta

23.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

15 yıldır diyaliz tedavisi gören ve bu sırada tanışıp evlenen Halime-Ekrem Sümer çifti, altı ay arayla organ nakli sayesinde sağlıklarına kavuştu

Nakil tamam, sıra ana-baba olmakta

15 yıldır haftada 3 gün diyalize giren Ekrem Sümer 2004 yılında kendisi gibi diyaliz hastası Halime Sümer ile evlendi. Karı koca nakil beklerken sevindirici haber Halime Sümer’e geldi. 4 Aralık 2010 tarihinde kadavradan alınan böbrek Halime Sümer’e nakledildi. Sümer ailesi nakilin sevincini yaşarken Ekrem Sümer için de uygun böbreğin bulunduğu haberi sevinçlerini ikiye katladı.
Tedavisi sırasında eşini biran olsun yalnız bırakmayan Ekrem Sümer’e mutlu haber eşini kontrole getirdiği sırada İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakli Koordinatörü Hülya Uslu tarafından verildi.
Gerçekleştirilen operasyonla kadavradan alınan böbrek Ekrem Sümer’e nakledildi. Eşi ile birlikte böbrek nakli için sıra aldıklarını belirten Ekrem Sümer “Yıllar süren mücadelemizde eşimle birbirimize hep destek olduk ve nakil olacağımız günü sabırsızlıkla bekledik. Nakil hayallerimiz gerçekleşti. Bundan sonra çocuk hayalimizi gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.
Hayat şimdi başlıyor
Herkesin organ bağışı yapması için çağrıda bulanan Ekrem Sümer, artık diyalizden kurtulduğunu ve böbrek hastası olduğu için içemediği suyu doya doya içebildiğini söyledi. Sümer, “Organ bağışı konusunda herkesin duyarlı olması gerekiyor. Bizim için hayat bundan sonra başlayacak. Sağlığıma kavuştuktan sonra ilk işim diyaliz tedavisi nedeniyle yıllardır gidemediğim memleketim Trabzon’a gitmek olacak” diye konuştu. Sümer Doç. Adam Uslu, Doç. Ahmet Nart ve Opr. Dr. Ahmet Aykas’tan oluşan organ nakli ekibine teşekkür etti.