Ege Nazilli halkı umutları oldu

Nazilli halkı umutları oldu

22.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Kan kanseri teşhisi konulan ve ilik nakli bekleyen Ebru Çelen ile babası Yılmaz Çelen için CHP İlçe Başkanlığı ve Kızılay, beş günlük bağış kampanyası başlattı

Nazilli halkı umutları oldu

İki yıl önce kan kanseri teşhisi koyulan, 18 ay boyunca kemoterapi ve radyoterapi tedavisi gören Ebru Çelen (18), ailesinin de verdiği moralle kanseri yendi. Ancak bu kez genç kızın babası Yılmaz Çelen (42) aynı hastalığa yakalandı. Sağlığına kavuşmasından altı gün sonra babasına teşhis koyulmasıyla büyük üzüntü yaşayan Ebru’nun hastalığı, iki ay sonra tekrarladı. Baba-kız Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde ilik nakli beklemeye başladı. Durumdan haberdar olan CHP Nazilli İlçe Başkanlığı da Türk Kızılayı işbirliğiyle bağış kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

‘10 dakikanızı ayırın’

Nazilli Belediye Meydanı’nda, uygun donör bulunması için beş gün sürecek kök hücre bağışı kampanyası başlatıldı. 10 bini çocuk olmak üzere 20 bine yakın ilik nakli bekleyen hasta olduğunu belirten CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, “Yapacağımız 10 dakikalık bir işlemle bir cana can katabiliriz. Tüm Nazilli halkını destek vermeye bekliyoruz” dedi. Nazilli Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mert Öreroğlu da, “Bir can kurtarıp Ebru ve babası gibi ilik nakli bekleyen bir hastaya bile umut olabilsek dünyanın en mutlu insanı oluruz. 18- 50 yaş arası, kronik rahatsızlığı olmayan tüm vatandaşlarımız kan bağışında bulunabilirler” diye konuştu.