Ege Nerede o eski Manisa

Nerede o eski Manisa

06.06.2018 - 23:22 | Son Güncellenme:

Maddi sıkıntılar nedeniyle zor günler geçiren ve bu yıl TFF 2. Lig’de mücadele edecek olan siyah beyazlılar için yazarlarımız “Kulüp, 10 Haziran’da gerçekleşecek kongre sonrası güçlerini birleştirmeli ve eski güzel günlerine dönmelidir” dedi

Nerede o eski Manisa

Manisaspor’un küme düşmesiyle ilgili gelinen nokta hakkında neler düşünüyorsunuz?

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Pazartesi buluşmamızda Spor Müdürümüz Mehmet kardeşim soruyor, Bülent Abi’mle ben cevaplıyoruz. Zor sorular ve zor cevaplar. Konumuz bölgemizdeki küme düşen takımlar. Karşıyaka ve Bucaspor’u değerlendirmiştik. Bugün de sırada Manisaspor var. Futbola yön veren 3 güçlü takım maalesef bir alt lige düştüler. Manisaspor artık 2. Lig’de. Bu üç takımında ortak özelliği, içinden çıkılamayan yönetimsel sıkıntılarıydı. Çözülemeyen sorunlar, yapılamayan doğru planlamalar. Ve güncel sorunların altında ezilen her üçünün de ortak yönü olan puan silinmeler... Böylesine moralsiz başlayan sezon ve ortaya çıkan kötü sonuçlar. Nedenleri ne olursa olsun Manisaspor’da büyük başarıları ve Türk futboluna vurduğu damgadan sonrası aldığı hazin sonuç.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Hamaset almış başını gidiyor. Her şey göz önünde gelişti bu noktaya gelindi. Tribünler boş, yönetimler sadece söz üretti. Manisaspor bir biçimde terk edildi, yalnızlaştırıldı. Hep aynı şeyleri söyleyerek yorgun düşüyoruz. Günümüzde kulüp yönetmek için seçilmiş olmak gerekmiyor. Çok açık gizlemeden söylüyorum. Bu kulüp birileri tarafından kişisel hesaplar için kullanıldı. Her şey, herkesin gözü önünde gelişirken bananecilik, duyarsızlık tavan yaptı. Gelinen yerde önümüzde elbiseleri üstünden alınmış çıplak bir varlık gibi duruyor. Ne diyebiliriz ki?

TFF 2. Lig’de Manisaspor ne yapmalıdır?

Fatih Tanfer: Manisaspor öncelikle kongre sürecini büyüklüğüne yakışır bir tarzla sonuçlandırmalıdır. Geçtiğimiz haftalarda gazetemize konuk olan Başkan Gökay Budak’ın söylediklerini sizlerle paylaştık. Bunlar bizim için hiç de bilinmeyen değildi. Manisa’yla ilgili yazdığım geçmiş yorumlara baktım. Bir tanesinde şu ifadeyi kullanmışım, ‘Bir çok yetenekli oyuncusu gitti. Gücünü sahaya yansıtan pırıl pırıl gençler yetenekleri ölçüsünde büyük mücadele veriyor. Ancak bu kadar da olmaz. Manisaspor’un saha içerisindeki bu mücadelesinden ve gösterdiği performanstan bir kelime konuşamıyoruz. Gündem hep aynı. Puan silinmeler, gelebilecek cezalar, maddi sorunlar. Bu konular halledilmediği müddetçe galiba 2018-2019 sezonunda da aynı konuları konuşacağız gibi duruyor. 2. Lig’de ne yapmalıdırın özeti de bu var olan sorunları çözüp saha içerisine odaklanmalıdır.

Haberin Devamı

Bülent Buda: 1. Lig kadar zor 2. Lig’de ne yapabilirler? Tekrar üst lige çıkmak mı amaçlanacak? Eğer öyleyse o başarıyı gerçekleştirecek birikim var mı? Sorun salt düşmek değil ki. Orada tutunmak bile büyük bir çabayı, özveriyi gerektiriyor. Takım ne oldu? Ortada kalan bir şey var mı? Yarışmacı bir takım biraraya getirecek irade ya da umut var mı? Sorular çok. Yanıtlar kısıtlı. Umut desen o da çok uzaklarda. Çok açık söylüyorum benim Manisaspor’un geleceği ile ilgili hiçbir umudum yok.

Manisaspor’da gündem kongre. Kongre süreci ve sonrası için neler düşünüyorsunuz?

Fatih Tanfer: Bizler aynı şeyleri söylemekten sizler de okumaktan sıkıldınız. Ama Manisaspor’un yapısı bu. Bu sorunun cevabını iki sözle vermek istiyorum. Manisaspor’un sorunları büyük. Kuş bakışı bakmak güzeldir. Hele Spil’e çıkıp, Spil Dağ’ından bakmak daha da güzeldir. Ancak kuş gibi bakmamak şartıyla. Herkes sorunları biliyor. Çözümünü de biliyor. Elini taşın altına koymadan, bol bol yorum yapıp, akıl vermeyi de biliyor. Manisa’nın gözbebeği Manisaspor’un hak ettiği noktaya gelmesi adına büyük bir uzlaşma gerekir. Şehrin gücü, Manisaspor sevdalılarının yapısı bunu başaracak güçtedir.

Haberin Devamı

O zaman artık güçler ve en önemlisi sevgi birliğini birleştirip eski gücüne kavuşmasının sağlanması şarttır.

Bülent Buda: Bildiğimiz kadarıyla Gökay Budak ile arkadaşları devam etmekte istekli. Bu süreçte 4 adayın daha çıkacağı kulaklara fısıldanıyor. Bu haberler gerçekse sevindirci. En azından kulübe sahip çıkılıyor, yanlızlaştırılmıyor. Bu aşamada benim düşüncemi soracak olursanız, e ğer bu denli aday varsa hepsi güçlerini birleştirsinler. Ancak büyüyerek, büyüyen sorunların üstesinden gelebilirsiniz. Yani son söz olarak diyeceğim o ki her türlü ön yargıdan soyutlanarak birleşin arkadaşlar!