Ege ‘Ney’li kutlamada kuruluş anıları

‘Ney’li kutlamada kuruluş anıları

16.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin 11. Kuruluş Yıldönümü töreninde konuşan İsmail Katmerci, 2001 yılında Kurucular Kurulu’nu 50 kişiye tamamlayamadıklarını hatırlattı, “Bazı ilçelerde başkan bulamadık” dedi

‘Ney’li kutlamada kuruluş anıları

AK Parti İzmir’de kuruluşunun 11’inci yıldönümünü sade bir törenle kutladı. Yıldönümünün Ramazan’a ve Kadir Gecesi’ne denk gelmesi nedeniyle iftar yemeği verildi. Bordo Yeşil Restoran’da verilen yemeğe partinin kuruluşundan bu yana görev yapan milletvekilleri, il başkanları, il ve ilçe yöneticileri, kadın ve gençlik kolları başkanları ile belediye ve il genel meclis üyeleri katıldı. İzmir İl Başkanlığı’nın düzenlediği yaklaşık bin kişinin katıldığı kutlamada konuklara kurufasulye, pilav ve tavuk ikram edildi. Yemekler ney eşliğinde yendi. Toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şiir klibi gösterildi.
AK Parti’yi 2001 yılında İzmir’de kuran ve il başkanlığını yapan eski İzmir Milletvekili İsmail Katmerci, partiyi 31 kişiyle kurduklarını sayıyı 50 kişiye tamamlayamadıklarını, ilçe başkanı olması için teklif götürdükleri birçok kişinin kabul etmediğini anlattı.

İzmir’in konumu farklıydı
Katmerci, “İyi ki partinin kuruluşunda tuzumuz oldu. Dünya markası olduk. Kurucu listesine giren kardeşlerime minnet duyuyorum. İzmir’in konumu farklıydı. AK Parti Anadolu’da kolay kuruldu ama İzmir’de zorlandık. Ancak başarılı olduk. Çünkü fedakarca çalıştık. Erken seçimi ilk gündeme getiren İzmir teşkilatları oldu” diye konuştu.