Ege Nihayet zirvede!

Nihayet zirvede!

07.12.2017 - 05:25 | Son Güncellenme:

Sezon başından beri sürdürdüğü istikrarlı yapısıyla, zirve yarışının en büyük favorilerinden biri olduğunu kanıtlayan Menemen Belediyespor, renkdaşı ve hemşehrisi Bucaspor’u 5-1 yendi ve “Bu yarıştan asla kopmayacağım” mesajını verdi

Nihayet zirvede

Bülent Buda: Geçtiğimiz hafta ne demiştik? Önümüzdeki haftadan lider olarak çıkabilirler. Öyle oldu sevinçliyiz. Bu hafta Menemen’in yenilenmiş stadına ilk siftahı yaptım. Harika olmuş. Tahir Başkan ile tüm emeği geçenleri kutlarız. Hep söylüyor, yazıyoruz. Sevgili başkanın vizyonu Menemen’i özellikle futbolda güzel yerlere taşıyor. Bir sözümde Menemenlilere. Lütfen o güzelim çağdaş tribünleri bütünüyle doldurun. Şimdi bir miktar da şeytanın avukatlığını yapayım. Takım Buca’ya 5 attı lider oldu güzel. Peki 5 gole karşın her şey kusursuz muydu? Hayır değil. Menemenspor doğrudan bir üst lige çıkmayı amaçlıyorsa, önümüzdeki ara transfer dönemini doğru değerlerdirmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

Takım oyunu harika

Fatih Tanfer: Menemen’e gidip o modern stadı görüp de bir futbolseverin mutlu olmaması düşünülemez. Başarı daima iyi yöneticilerle gelir. Tahir Başkan örneğinde olduğu gibi. Oyun alanına gelirsek. Menemenspor 5-1 kazandı. Ezdi geçti falan zannetmeyin. Fark Menemen’in takım oyununda idi. Ayrıca fark yaratan oyuncuları Veli, Taşkın ve Samed Ali devreye girince bu güzel sonuç ortaya çıktı. Ancak Menemespor’un etkili bir oyun anlayışı var. Rakiplerini kendi alanında bekliyor, hızlı hücumcuları ile konraataklar yakalıyor. En önemlisi iki beki Semih ve Yasin çok etkililer. Samed Ali’yi maç boyunca gol atınca görüyorsun. Ve şu anda gol krallığında birinci sırada. Müthiş bir ambiyans, harika bir stat. Tek eksiklik tam anlamıyla dolduramayan seyirci. O da tamamlanınca Menemen adına her şey güzel. Sayı verip rencide etmeyelim. Ancak şampiyonluk için takviyenin de şart olduğunu görmezden gelemeyiz.

Haberin Devamı

İsmail Özelçinler: Sezon başından beri istikrarlı gidişini sürdüren ve zirve mücadelesinde varlığını hissettiren Menemen Belediyespor, renkdaşı ve hemşehrisi Bucaspor’u 5-1 gibi farklı bir skorla yenerek amacına ulaştı ve zirveye yerleşti. Yenilenmiş stadı ile artı moral bulan Menemen Belediyespor, bu hafta da sahasında Etimesgut Belediyespor’u konuk edecek. Menemen, devre arasında yapacağı 2-3 takviye ile kadrosunu güçlendirmesi halinde, büyük bir olasılıkla zirveyi sezon sonuna kadar bırakmaz.

Takviye şart

Mehmet Demirtaş: Menemen Belediyespor’un en büyük şansı güçlü yönetimi, doğru teknik kadrosu ve takım olma yolunda büyük adım atmış oyuncu grubu. Bütün olması gereken kavramlar sahaya da yansıyınca bol gollü ve seyir zevki yüksek karşılaşmalar izlettiriyorlar bizlere. İzmir derbisinde geçtiğimiz haftalara göre daha etkisiz bir Menemen izlesek de, bol gollü galibiyetle 3 puanı alarak zirveye yerleşti. Sarı lacivertli ekip bu sene inanmış. Hedef direkt bir üst lig, ancak devre arasında nokta takviyeler şart. Suat Hoca’da ezberlediği ligin zorluğunun farkında ve gereken takviyeleri yapacaktır. Benim hiçbir şüphem yok Menemen Belediyespor önümüzdeki sezon TFF 1. Lig’de yerini alacak.

Haberin Devamı

Kenetlen artık Karşıyaka

Bülent Buda: Halim Hoca, 59’da oyun golsüz sürerken Ali Say’ı kulübeye, Fatih’i orta alana alıyor. Niçin? Konuk Konya’nın etkili 5 numarasını frenlemek için. Sevgili Hocam ne olursun bağışla beni. 3 puan açlığı böylesine boyutlanmışken, sen kendi alanında gol yememe önlemleri alıyorsun. Evet, Ali ilk 45’te neredeyse hiç yoktu. İkinci yarı tam kıpırdandığında onu dışarı aldınız. O andan sonra da Karşıyaka’nın bir kez bile sağ kanat atağını göremedik. Karşıyaka’da oyundan alınan 3 oyuncu Ali Say, Tayfun Pektürk, Mahmut Temür. Yani maçı çevirme kapasitesi olanlar. Peki onlar o varolan kapasitelerini oyuna yansıtıyorlar mı? Hayır. Yani takımın zihinsel sorunu büyük boyutlarda. Şimdi geriye ne kalıyor Can Erdem atarsa Erhan tutarsa. Can Erdem atamadı, birisi penaltı olmak üzere birçok gol pozisyonunu Erhan engelledi. Ya Erhan’da iyi gününde olmasaydı!

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Karşıyaka kendisi için hayati önem taşıyan Konya Anadolu Selçuk karşısında 3 puanı alamadı ve yine düşme hattının içerisinde kaldı. Karşıyaka’nın bildiğimiz coşkusu ve temposu bu maçta hemen hemen hiç yoktu. Ali Say, Tayfun ve Mahmut istenilen performansı sergilemedikleri için Halim Hoca tarafından oyundan alındı. Ancak yerine giren oyuncular da onlar kadar bile oynayamadılar. Bu da gösteriyor ki, Karşıyaka’nın kadro derinliğinde sorun var. Ben saha içini söylüyorum, saha dışında da birçok sorun var. Var olan vefakar seyircisi ve birde kaleci Erhan’ı var. Acaba bu ligde kalmak için bunlar yeterli mi? Ve Karşıyaka, büyük camia olduğunu hatırlayıp, sorunların giderilmesi şarttır.

İsmail Özelçinler: Daha önceki haftalarda da vurgulamıştım. Karşıyaka için saha içinden çok saha dışındaki gelişmeler hep ön plana çıkıyor. Anadolu Selçuk karşısında 3 puan elde edilseydi, Karşıyaka gelecek haftalara daha farklı bir gözle bakacaktı. Ama o malum sorunlar çözülmedikçe, Karşıyaka’nın durumu saha içinde de saha dışında da hep tartışılacak. Yazık. Çok yazık...

Haberin Devamı

Mehmet Demirtaş: Her platformda dile getiriyoruz. Karşıyaka Kulübü’nün içinde bulunduğu maddi sıkıntılar ortada. Bu kadar zorlukların içinde mücadele veren oyuncuların performanslarını takdir ediyorum. Ancak Karşıyaka camiası da üzerine düşeni yapmalı, oyuncuların kafalarını rahatlatmalı. Bu köklü çınarı tekrardan ayağa kaldırmak için var gücüyle çalışmalı. Kenetlenme, birlik beraberlik değişmez faktör.

Buca’nın gençleri umut veriyor!

Bülent Buda: Menemenspor karşısında oyun alanına dizili 11’in çoğunluğunu tanımıyorum. Maç sırasında maç kadrosunu yeterince analiz edemedim. Takımı dikkatle izledim, durmadan koşuyor, pas yapıyor, atak oynuyor karşı kaleyi ziyaret ediyor pozisyon üretiyorlar. Ya abi, sen ne yapıyorsun, kendine gel o takım 5 yedi diyenler olacak. Olsun, ben bu takımı sevdim, beğendim. 5 yediler, yedikleri kadar pozisyon ürettiler atamadılar, ya da Menemen kalecisi kurtardı. Adam gibi hiç ezilmeden yarıştılar, oyunda kaldılar. Hepsini kutluyorum. Maç sonrası eve geldim. Oyuncuların bir yaş analizini yapayım dedim, sonuç yaklaşık 19 çıktı. Buca iyi yolda, bu çocukları sahiplenin.

Sabırlı olalım

Fatih Tanfer: Bucaspor, Menemen’de 5-1 mağlup oldu. Sonucu duyan herkes Bucaspor ezilmiş, bu kadar da gol yenir mi der. Hakikaten doğru. Durumu da son derece kritik, düşme hattının bir adım üstünde. Bu sonuç asla sizi aldatmasın. Bucaspor’un çok yetenekli gençleri var. Geleceğe doğru yatırım var. Ancak başta defansında sıkıntı olduğu gerçek. Problemi yoksa Veli gibi tecrübeli oyuncuların oynaması şart. İlyas’ın da olmaması büyük bir eksiklikti. Ama gelin güzellikleri bir anda yok etmeyelim. Hem özüne dönüp gençlerle yola çıkalım görüşü benimsensin, hem de birbirinden kıymetli gençlere sabır gösterelim, moral verelim, gerekli takviyeleri yapalım. Önce Bucaspor, sonra Türk Futbolu adına doğruda buluşalım.

İsmail Özelçinler: Bucaspor’un güçlü rakibi Menemen Belediyespor karşısında aldığı 5-1’lik farklı yenilgiyi ben de ölçü olarak kabul etmiyorum. Evet, sahaya çıkan kadronun yaş ortalamasının 19 olduğu bir gerçek. Ve bu gençlerin uzun süreden beri altyapıda da birlikte oynadığını çok iyi biliyorum. Tek bu takıma ve bu çocuklara sahip çıkılsın. Çıkılması halinde, ben de Bucaspor’un ligin ikinci yarısında iyi bir çıkış yakalayacağına ve asla ligden düşmeyeceğine inanıyorum.

Mehmet Demirtaş: Bucaspor’da da aynı Karşıyaka’da olduğu gibi maddi sıkıntılar içinde boğuşuyor. Maziye baktığımız zaman Süper Lig’de İzmir’i temsil eden Buca’nın şu anki durumu içimizi acıtıyor. Başkan Ahmet Doğan var gücüyle gece gündüz bu kulübün ayakta kalması için çaba sarf ediyor ancak tek başına bir yere kadar oluyor. Çok geç olmadan şehrin dinamikleri İzmir kulüpleri için seferber olmalı.

Tek puan da önemlidir!

Bülent Buda: Geçtiğimiz hafta vurgulamaya çalıştım. Altay iyi oynamıyor. 2 farklı öne geçtiği oyunda bile sorun yaşıyor. Puanlar kaybediyor. Bu hafta dış sahada alınan tek puanı da önemsiyorum. Boş dönmemek iyi sonuç bence. Ama Altay, İzmir’de takır takır ayrımsız bütün takımları yenmek zorunda. Zirveye ortaklık ancak bu sonuçlarla sürdürülür. Transfer dönemini doğru değerlerdirmesi gerekiyor.

Fatih Tanfer: Altay’ın en zor deplasmanlarından bir tanesiydi Hacettepe. İyi oynuyorlar. Gençlerbirliği’nin alt yapısından gelen oyuncularla takviye edilmiş, güçlü bir kadrosu var. Maçın gelişimine de baktığımız zaman Hacettepe’nin baskısı altında geçen bir maç. Ancak Altay’ın attığı ofsayt nedeniyle verilmeyen gol pozisyonunu izledim. İbrahim Akın’a top Hacettepeli oyuncudan geliyor. Bana göre ofsayt değil. 3 puan kaçmış. Bu hafta rakip Pendikspor, haftayada Gümüşhane maçı var. Altay için devrenin son 2 haftası çok önemli. Ama ilk durak kendi sahasındaki Pendik maçı.

İsmail Özelçinler: Altay’ın Ankara deplasmanında Hacettepe ile berabere kalmasını ve İzmir’e 1 puanla dönmesini asla küçümsemiyorum. Hacettepe son 3 haftayı 3’er puanla kapamış ve yükselen form grafiğiyle Altay karşısına çıkmıştı. Zirve yarışının lig bitimine kadar sürdüreceğine inandığım Altay’ın bu hafta konuk edeceği Pendikspor’u yenerek yeni bir çıkış yakalaması asla sürpriz olmaz.

Mehmet Demirtaş: Altay’ın son haftalarda birtakım sıkıntılar içinde olduğunun farkındaydık, teknik direktör ve oyuncular arasındaki gerginlik sonuç olarak sahaya da yansıyordu. Geçen sezonda aynı kan değişimine giden Altay, Cüneyt Hoca’yla tekrar ayağa kalkmış ve bir üst lige yükselmişti. Özgür Ekmekçioğlu’nun yönetimindeki Altay’ın hedefi bir üst lig, siyah beyazlıların bunun bilincinde hareket ederek saha dışı olaylarını saha içine yansıtmaması gerekiyor. Herkes görevini yapmalı. Kimse Altay’dan daha büyük değil. Son olarak 3. Lig’in şampiyon hocası gitti, 2. Lig’in şampiyon hocası geldi. Başarılar diliyorum İsmet Hoca’ya.