Ege Öğrenciden ‘tatmin olmadık’ eylemleri

Öğrenciden ‘tatmin olmadık’ eylemleri

17.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

YGS skandalına tepkiler dinmiyor. İzmir, Ödemiş, Çeşme ve Alaşehir’de de öğrenciler şifreyi protesto etti, “Eğitim sistemi, sınav boyunduruğundan kurtarılmalıdır” denildi

Öğrenciden ‘tatmin olmadık’ eylemleri

İzmir Milli Eğitim İl Müdürlüğü binası önünde toplanan Eğitim-Sen üyeleri, Öğrenci Velileri Dayanışma Derneği İzmir Şubesi ve çok sayıda YGS mağduru liseli öğrenci eylem yaptı. Ellerinde “Sehven tatmin oldunuz mu?”, “Bir bilene bir de Gülen’e sor”, “Şifre değil parasız eğitim istiyoruz”, “İkna ve tatmin olmadık” yazılı dövizler taşıyan göstericiler sloganlar attı. Eğitim Sen Şube Başkanı Abdullah Tunalı, “Şifreler, kopya skandalları eğitim sistemini enkaz haline getirdi. Birilerinin bir adım önde olduğu gerçeği bizi tatmin etti. Bakan, ÖSYM Başkanı istifa etmeli” dedi.

Öğretmenler de yürüdü

Ödemiş’te de Eğitim-Sen’in YGS şifre skandalını protesto etmek için düzenlediği yürüyüşe çok sayıda liseli ile öğretmenler ve vatandaşlar da katıldı. Yürüyüş esnasında “Fethullahçı çete dağıtılacak”, “Tayyip Amerika’ya Fethullah’ın yanına”, “Öğrenciler ayıldı, imam bayıldı”, “Kahrolsun ABD, İşbirlikçi AKP”, sloganları atan grup Emniyet Müdürlüğü’nün önünde basın açıklaması yaptı.

Çeşme: Sınav iptal olsun

Çeşme’de de, YGS skandalı lise öğrencileri tarafından protesto edildi. Sınavın iptal edilmesini isteyen öğrenciler Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Devrimci Liseliler adına yapılan açıklamada “Sınav iptal edilmelidir. Artık yeter, okul, etüt, dershane üçgeninde çürüttüğünüz hayatlarımızı geri istiyoruz ve isyan ediyoruz” denildi. Gençler “Sınavlara inat, yaşasın hayat”, “Nükleer öldürür, sınavlar süründürür”, “Demokratik lise, sınavsız üniversite”, “Sınavlar kalksın, yaşama zaman kalsın”, “Liseler bizimle özgürleşecek”, “Ne istiyoruz, özgürlük. Ne zaman, hemen şimdi”, “Vermeyecekler, alacağız”, “Ne kışla, ne tekke, demokratik lise” sloganlarını attı.

“Emekler hiçe sayıldı”

Alaşehir’deki gösteri Eğitim-Sen Lokali’nden yürüyüşle başladı. Ellerinde “İmamın ordusu, gelecek hırsızı” pankartı taşıyan eylemciler sloganlar atarak Atatürk Anıtı önüne geldi. Eğitim-Sen Alaşehir Temsilcisi Hasan Hüseyin Erkol, skandal sınavla 1 milyon 700 bin öğrencinin umutlarının yok sayıldığını söyledi. Şifreli kitapçıklarla yandaşların yine önceki sınavlarda olduğu gibi kayırıldığını ileri süren Erkol, “Annelerin, babaların paraları, öğrencilerimizin emekleri hiçe sayılmıştır. Bu haksızlığa karşı durabilmek için eğitimci, öğrenci, anne, baba ve vatandaş olarak skandalı protesto ediyoruz” dedi.