Ege Öğrenciler için gönüllü koçluk

Öğrenciler için gönüllü koçluk

10.09.2018 - 01:52 | Son Güncellenme:

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği’ne üye firmalardan gönüllü çalışanlar, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerine akıl hocalığı yapacak

Öğrenciler için gönüllü koçluk

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ESİAD), Milli Eğitim Bakanlığı ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile 2006-2013 yıllarında ‘Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesi’nde yer alan, 2012 yılında Özel Sektör Gönüllüleri Derneği (ÖSGD) tarafından devam ettirilen ‘Meslek Lisesi Koçları Programı’nın Ege bölgesi yürütücülüğünü üstlendi.

Haberin Devamı

Deneyim paylaşımı

ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Semra Akman ve ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri’nin imzaladığı protokol ile ESİAD, üyelerine programı tanıtacak. Firmaların buluşturulması ve koçların belirlenmesi sürecinde koordinasyonu sağlayacak.

ESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Sivri, “Toplumun gelişmesi, nitelikli insan gücü ve inovasyona dayalı katma değer üreten yeni bir ekonomi modeline geçebilmenin yolu doğru eğitimden geçiyor. Biz de öğrencilerle deneyimlerini paylaşabilecek veya yol göstericilik yapabilecek bir deneyim-paylaşım ortamı yaratmayı amaçlıyoruz” dedi.

Sanayi desteği

ÖSGD Yönetim Kurulu Başkanı Semra Akman da, “Mesleki eğitim, ülkemizin çok önemli bir meselesi. Dolayısıyla sanayinin bunu destekleyecek şekilde harekete geçmesini sağlamak bizim için çok önemli. ESİAD’ın böylesi bir projenin Ege Bölgesi’nde yaygınlaştırılmasını üstlenmiş olmasından dolayı büyük memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu.