Ege Öğrenciler: Sığıntı gibi okumak istemiyoruz

Öğrenciler: Sığıntı gibi okumak istemiyoruz

02.10.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

BUCA Lisesi’nin tadilat nedeniyle kapatılarak öğrencilerin çeşitli okullara gönderilmesine tepki gösteren bir grup öğrenci Buca Belediyesi önünde eylem yaptı.

Öğrenciler: Sığıntı gibi okumak istemiyoruz

Öğrencilere Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı da destek verdi, şöyle dedi: “Okulun fen lisesi yapılması üç yıl öncesine dayanıyor. Tarihi okulun adının değiştirilmesinin yanlış olduğunu o zaman da savundum. Hatta onlara bir arsa bulunup yeni bir fen lisesi yapılmasını önermiştim. Arsayı ben bulayım hatta yapımına da yardımcı olayım başka fen lisesi yapılsın Buca Lisesi olduğu gibi korunsun.”

Haberin Devamı

İnsan Hakları Kurulu’na en çok şikayet ‘baz’dan
İZMİR İl İnsan Hakları Kurulu’na 2009 OcakAğustos döneminde yapılan 302 başvurudan 246’sını, mahallelerine kurulan baz istasyonlarının kaldırılmasını isteyenlerin talebi oluşturdu. Hapishane koşullarından ve idareden şikayet eden hükümlü ve tutukluların başvuruları ise yalnızca 18 oldu. İnsan haklarının ihlal edildiği yönündeki başvuruların 6’sı işkence ve kötü muamele, 4’ü sağlık ve hasta hakkı konularında yapılırken, diğer başvurular adil yargılanma hakkı, mülkiyet hakkı, sosyal güvenlik hakkı, iş ve yardım talebi yönünde gerçekleştirildi.

Seferihisar’da gıda güvenliği eğitimi
İZMİR Seferihisar Belediyesi ve Dokuz Eylül Rotary Kulübü işbirliği yaptı. Seferihisar’ı “Sakin Şehir” ve “Yavaş Yemek” felsefesine bir adım daha yaklaştırmak amacıyla proje düzenlendi. ‘Toplu Beslenme Yapılan Yerlerde Sağlıklı ve Güvenli Gıda Üretimi Kursu’na, kafe sahipleri ve aşçılar katıldı. 8 Ekim’e kadar sürecek etkinlikte, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü uzmanları; Prof. Dr. Sedef Nehir El, Prof. Dr. Sibel Karakaya, Prof. Dr. Meltem Serdaroğlu, Doç. Dr. Yeşim Elmacı, Yrd. Doç. Dr. Nural Karagözlü ile Dr. Gülen Yıldız eğitim veriyor.