Ege OKAY’A 1.5 MİLYON EURO

OKAY’A 1.5 MİLYON EURO

21.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Altay, 17 yaşındaki genç yıldızını satıp ekonomik sorunlarını aşmayı amaçlıyor. Bu nedenle yönetim, Kayserispor’un cazip teklifinin değerlendiriyor

OKAY’A  1.5 MİLYON EURO

Altay’ın henüz 17 yaşındaki yıldız futbolcusu Okay Yokuşlu için Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki rekabet sürerken, Kayserispor da devreye girdi, pazarlık iyice kızıştı. Burak Çalık’ı 500 bin liraya Samsunspor’a satan Altay, Okay Yokuşlu’yu da elden çıkararak hem 1.8 milyon TL civarındaki futbolcu alacaklarını temizleyerek transfer yasağını kaldırma hem de yeni sezon öncesi kaynak yaratma hesapları yapıyor. Kayserispor, Galatasaray ve Fenerbahçe’den daha iyi bir rakam teklif ederek Altaylı yöneticileri bu transfer etmek için ikna etmeye çalışıyor.
Bayern Münih istemişti
Altay’ın, Okay’ın fiyatını soran Bayern Münih’e verdiği 2.5 milyon euroluk tarifeyi, Fenerbahçe ve Galatasaray’a da uyguladığı öğrenildi. Fenerbahçe’nin 1 milyon euro, Galatasaray’ın ise 1.5 milyon liralık tekliflerle Altay’ın kapısını çaldığı belirtildi. İki kulüp de Altay’dan indirim beklerken, Kayserispor, 1.5 milyon euroluk teklifiyle ön plana çıktı. Önümüzdeki sezon Teknik Direktör Şota Arveladze yönetiminde zirveye oynama hesapları yapan Kayserispor, Okay’ın işini kısa zamanda bitirmek istiyor.
alatasaray yönetimi, Fatih Terim’in çok istediği, hatta yardımcısı Hasan Şaş’a telefonla bizzat arattığı Okay konusunda sabırlı hareket etmesi, Fenerbahçe’nin de beklemede kalmasıyla hayal kırıklığı yaşayan Altay’ın, Kayseri’ye “Evet” demesinin an meselesi olduğu ifade edildi.

Yönetimden saha hamlesi
Altay yönetimi, altyapı ve spor okullarına saha kazandırmaya çalışıyor. Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır’la görüşen Başkan Ahmet Taşpınar, Doğanlar semtindeki halı sahadan faydalanmaları konusunda yardım sözü aldı. Taşpınar, Manifaturacılar Çarşısı’nın yakınındaki sahayı da kulübe kazandırmaya çalışıyor.