Ege Okul kömürü ısıtmıyor!

Okul kömürü ısıtmıyor!

03.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Okullara dağıtılan kömürlerin düşük kalorili ve kalitesiz olduğu yönündeki iddialar Çanakkale İl Genel Meclisi’ni karıştırdı

Okul kömürü ısıtmıyor

Çanakkale İl Genel Meclisi toplantısına CHP’li Hakkı Öztürk’ün gündeme getirdiği okul kömürlerinin kalorisinin düşük olduğu iddiası damgasını vurdu. Öztürk, okullara alınan 625 ton kömür alımı için yapılan ihalede, kömürlerin 4 bin 800 kalori (artı-eksi 200) değerinde olması şartı bulunduğunu, ancak ihaleyi kazanan firmanın getirdiği Trakya kömürlerinin bu değerin altında olduğunu söyledi.
Öztürk, “benim bir okuldan alıp Çan Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’nde analizini yaptırdığım kömürün kalorisi 3 bin 396 olarak çıktı” dedi.

Haberin Devamı

Araştırma başlatıldı

İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Nevzat Küçük ise, ihale süreciyle ilgili bilgi vererek, 625 ton kömürün ağzı kapalı ve mühürlü çuvallarla teslim edildiğini, 17 okuldan 2’şer çuval kömür alarak analiz için iki görevliyle birlikte gönderdiğini söyledi. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, görüşmelerin ardından, olayın Meclis Araştırma ve Hukuk Komisyonuna havalesini önerdi. Konu oy birliğiyle ilgili komisyona havale edildi.