Ege Olay adam konuştu

Olay adam konuştu

07.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir davasına dahil edilen tutuklu organizatör Hakan Say, “İstanbul ve Ankara’da suç olmayan şartlar, burada suç olarak karşımıza çıkartıldı” dedi...

Olay adam konuştu

Büyükşehir davasının 4. gününde mahkemede , usülsüz ödemeler yapıldığı iddia edilen organizasyon firması sahibi Hakan Say’ın ifadesine geçildi. Say, savunmasında, “İddianame sonucunda örgüt kurma ve yöneticiliği kaldırılmış. Dört ayrı ihaleye fesat karıştırdığım iddia edilmiştir. Bir ihaleyle ilgili gizli bilgi olması için yaklaşık maliyet olması gerekmektedir. Ancak Ahmet Adnan Saygun Merkezi’ndeki ihale ilan edilmiştir. Sanatçı kaşelerinin internette olduğu bir dönemde, bunların gizli olması zaten mümkün değildir. Ergin ile Genç arasındaki konuşmada, bu bilgilerin herkes tarafından bilindiği yönündedir. İlandaki bilgilerin bilinmemesi durumu olamaz” dedi. Say, “Tüm kurumların ihalelerini kontrol ederim. İstanbul, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin şartnamesini okuyorum. Onlarda da iş deneyim belgesinin yüzde 50 olması esas alınmış. Orada suç olmuyor da burada nasıl oluyor, anlamış değilim. Hakkımda istenen cezanın psikolojik travmasını düşünün. Bütün yaptığım ihaleyi girmektir” diye konuştu. Say, Beşinci ve Altıncı Balkanlar Halk Dansları Festivalleri ihaleleriyle ilgili de aynı yönde ifade verdi.

Çin malı Tarkan var mı?
Örnekler de veren Say, “Sanatçıya haber vermeden ihaleye çıkılabilir mi? Bunların sanatçıya iletilmesi zorunludur. Mesela 9 Eylül de Tarkan konseri gibi. Tarkan’ın haberi olmadan bu yapılabilir mi? Sanatçının haberi olmadan binler meydanda toplanır. Ama sanatçının haberi olmadığı için telafisi imkansız zararlar doğurur. Bir firmanın sanatçıyla konuşup konuşmadığını belgelemek için sanatçı yetki belgesi olması lazım. Yetki belgesinin sayısı olmaz. 10 firmada yetki belgesi alabilir. Sanatçılar raflarda satılan bir araç değil ki. Çin malı gibi ikinci yan sanayisi yok. İkinci Tarkan yok. Ayrıca, sanatçılarla suç unsuru oluşturan konuşmalarım da olmamıştır” dedi.

Haberin Devamı

Alacağımı istedim suçlu ilan edildim

Organizasyon Şirketi sahibi Hakan Say, “Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik icra davam da var. Nasıl örgüt var. Bu konu niye icra yoluyla çözülsün. Büyükşehir Belediyesi’ni KİK’e şikayet ediyorum. Örgüt üyesi, bağlı bulunduğu kişiyi nasıl şikayet eder, icra davası açılır. Başkan Kocaoğlu ile bir yerde görüldüğüme dair bir kayıt var mı” diye konuştu. 300 bin lira ödenek aktarılmasıyla ilgili soruya karşılık Say, “Genç’le yaptığım görüşme, alacağımla ilgiliydi. Sonuçta ben alacağımla için görüşmeye gitmişim” dedi.

Tutuklu sanıklar HASRET GİDERDİ

Dördüncü günün sabahki oturumuna, tutuklu sanıklar ile aralarında Başkan Kocaoğlu’nun da bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar, avukatlar ve sanık yakınları katıldı. Savunmaları alınan beş tutuklu sanık ise bu kendi istekleriyle gelmedi. Duruşma salonunda, her oturumda olduğu gibi tutuklular ile yakınları bir süre özlem giderdi. Tutuksuz sanık Ersu Hızır ile KSK Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan yan yana oturdu. İlk olarak savunması alınan DİSK Genel İŞ 3 Nolu Şube Başkanı Cafer Konca, “2011 Kasım ayında evime polisler kamerayla gelip alınarak organize suçlara götürüldüm. Neyle suçlandığımızı bilmiyorduk. İfadede ihaleye fesat karıştırdığımızı, telefon görüşmeleriyle suçladılar. Tehdit ettiğimizi söylediler. Bu içimi acıtıyor, biz eşkiya mıyız, elalemi tehdit edelim?” diye konuştu.

Haberin Devamı

Karşıyaka’da isyan konvoyu

İzmir Adliyesi’nde devam eden yargılama sürecinde yargılananlara destek olmak için ilçelerde düzenlenen meşaleli “Adalet İstiyoruz” yürüyüşlerinin son durağı bu safer Karşıyaka oldu. Karşıyaka İZBAN önünde, saat 19.30 sıralarında toplanan İzmirliler ellerindeki meşaleleri ateşe vererek “İzmir Aziz’dir Aziz kalacak”, “Faşizme karşı omuz omuza ve “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları eşliğinde harekete geçti. İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın da aralarında bulunduğu 500 kişinin yürüyüşü Demokrasi Meydanı’nda son buldu. Burada topluluğa seslenen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, “Bu ne Aziz Kocaoğlu, ne de Büyükşehir davasıdır. Bu İzmir’in davasıdır” dedi. n KADİR ÖZEN DHA