Ege Ölenler asli, otobüs şoförü tali kusurlu!

Ölenler asli, otobüs şoförü tali kusurlu!

22.01.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

15 yıla kadar hapsi istenen şoförün kullandığı belediye otobüsünün 18 km hızla gittiğini gösteren uydu fotoğrafı da mahkemeye delil olarak sunuldu

Ölenler asli, otobüs şoförü tali kusurlu

İzmir’de geçen 25 Ekim’de Çınarlı’da kavşakta belediye otobüsü bir otomobili altına almıştı. Ezilen araçtaki Mehmet Karademir (18), Görkem Düzey (19), Abdül Namık Kemal Şimşek (20) ve Cemre Kaya (17) hayatını kaybetmişti. Tutuklanan şoför T.Y. (30) 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim önüne çıktı.

Otobüs şoförü “Hızım normaldi” dedi
Savcıya göre, belediye otobüsü şoförü kusurluydu. Dikkat ve özen göstermeyerek birden fazla kişinin ölümüne neden olduğu iddiasıyla sanık için 15 yıla kadar hapis cezası istenmişti. Mahkemeye gönderilen adli sicil raporunda da 17 yaşındayken ava gittiği arkadaşını kazayla öldürüp ceza aldığı anlaşılan T.Y. suçlamayı reddetti. “Birden önüme fırladılar. Çarpmamaya çalıştım ama başaramadım. Hızım normaldi” dedi.

Kavşakta ışıklar yanıp sönüyordu
Bilirkişinin hazırladığı rapor da okundu. Kaza saatinde trafik ışıklarının flaşörlü sisteme geçerek yanıp söndüğüne dikkat çekildi. Otobüsün ana yoldan ilerlediği, şoförün tali kusurlu olduğu bildirildi. Asli kusurlu olarak otomobil gösterildi. Bu gelişme gençlerin ailelerini şok etti. Bu arada T.Y.’nin avukatının tahliye isteği geri çevrildi, duruşma ertelendi.