Ege Önce gönülleri, sonra seçimi kazanacağız

Önce gönülleri, sonra seçimi kazanacağız

01.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci seçim startını verdi, “Ayaklarımız şişene kadar çalışacağız, ama 31 Mart günü Kordon’da diz kıra kıra zeybek oynayacağız” diye konuştu

Önce gönülleri, sonra seçimi kazanacağız

Önceki gün İzmir’e gelen AK Parti buluşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, il binasında partililer ve vatandaşla buluştu. Yerel seçim çalışmalarını başlatan Zeybekci, “İzmir’e gönüller almaya geldik. İzmir’e hizmetkar olmaya geldik. Teşkilatımızla birlikte ak hizmet bayrağını büyükşehir ve ilçe belediyelerine asacağız. 31 Mart günü Kordon’da diz kıra kıra biz zeybek oynamaya var mıyız?” diye konuştu. İzmir’in makus talihini değiştireceğini belirten Zeybekci, “İzmir’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İzmir, hak ettiği yere gelecek. Anadolu’nun, hatta dünyanın en güzel şehri olacak. Sokak sokak, kapı kapı dolaşıp sıkılmadık el bırakmayacağız. Çalışmaktan ayaklarımızın altı şişecek, ellerimiz nasır tutacak. Hep birlikte başaracağız” diye konuştu.
31 Mart akşamı büyükşehir belediye binasının balkonunda İzmirlilere sesleneceklerini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ ise, “Ege’nin en başarılı belediye başkanlarından olan Zeybekci, bakanlık döneminde de bölgeye her zaman sahip çıktı. Bugüne kadar elde ettiği tecrübeyle İzmir’in için en iyisini yapacak. Bu seçimi ancak siz kazanabilirsiniz. Bizim tek başımıza netice almamız mümkün değil. Beraber sonuç alabiliriz” dedi.

Haberin Devamı

‘Tek yumruk olacağız’

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de, “İzmir’i bilmeyen tanımayan kişilere teslim etmek yerine, kendini ispatlamış, belediye başkanlığı, bakanlık yapmış, İzmir’de iş adamı olarak uzun süredir çalışan, en fazla vergi verenler listesinde olan Nihat Zeybekci için tüm teşkilatlarımızla, üyemizden il başkanımıza kadar tek yumruk olacağız” ifadelerini kullandı.

‘İzmirli olması değil, iyi yönetmesi önemli’

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci için yapılan ‘İthal aday’ tanımlamasına tepki gösterdi. “Kocaoğlu İzmir’de mi doğdu? CHP’nin İzmir milletvekillerinden kaçı İzmir’de oturuyor?” diye soran Şengül, “İzmir’e gelen herkes İzmirli’dir. Belediye başkan adayının bilgisi, birikimi ve tecrübesi olmalı. Zeybekci belediye başkanlığı ve bakanlık deneyimiyle hem bürokrasiyi iyi biliyor hem de devleti iyi tanıyor. İzmirli olmuş ama yönetememiş, ne anlamı var?” dedi.

Haberin Devamı

İlçe adayları 15 Aralık’ta

Seçim çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Şengül, “Kentle ilgili brifingler hazırladık. İzmir’in ne tür sorunları var, çözüm önerileri neler? Binali Yıldırım’ın projelerini sürdüreceğiz, yeni projeler de ortaya koyacağız. Zeybekci ile birlikte sivil toplum kuruluşlarına, kanaat önderlerine gidip 15 Şubat’a kadar düşük yoğunluklu bir seçim kampanyası yürüteceğiz. İlçe belediye başkan adayları da 15 Aralık gibi belli olacak. 30 ilçe aday mutabakat ile belirlenecek. Mahalle yönetimlerine kadar tüm partinin görüşü alınıyor. Görevdeki ilçe belediye başkanlarının ise genel durumuna bakıyoruz. Oyu parti oyunun altına düşenlerle yollarımızı ayıracağız” diye konuştu.

Sorunlar çözülüyor

Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun, “Ankara’ya gittik ama bir şey olmadı” açıklamasına da yanıt verdi, “Sunduğu dosyada yer alan ve çözülen sorunları söylemiyor. Halkapınar- Otogar metrosu ve İnciraltı planları yapılıyor. Buca metrosu ise hükümetin tasarruf tedbirleri alması nedeniyle gecikti. Benzer projeler tüm Türkiye’de kısıtlandı. Bayraklı’daki vapur iskelesi projesinin gecikmesinin nedeni de bölgedeki balıkçı teknelerinin başka bir yere taşınma sürecinin zaman alması” şeklinde konuştu.