Ege Onlarla gurur duyduk

Onlarla gurur duyduk

07.08.2019 - 02:17 | Son Güncellenme:

Yaşar Üniversitesi öğrencisi ve mezunu İzmirli sporcular, katıldıkları şampiyonalara bu yıl da damga vurdu. ETU Triatlon Balkan Şampiyonası’nda yarışan Gültigin Er şampiyonluğu elde etti. Kadınlarda İpek Öztosun gümüş, Ece Calp da bronz madalya kazandı. Urla’da yapılan Rüzgâr Sörfü/Slalom Türkiye Ligi’nin ilk ayak yarışlarında da yedi ayağın tümünü kazanan Fulya Ünlü birinciliğe ulaştı

Onlarla gurur duyduk

Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul Kartal’da düzenlenen 2019 ETU Sprint Triatlon Balkan Şampiyonası’na yıldızlar, gençler ve elit kategorilerinde toplam 15 ülkeden 500’ün üzerinde sporcu katıldı. 750 metre yüzme, 20 kilometre bisiklet ve 5 kilometre koşu etabından oluşan parkurda mücadele eden Yaşar Üniversiteli milli triatletler, İstanbul’da ilk kez düzenlenen şampiyonaya damga vurarak İzmir’in gururu oldu.

Haberin Devamı

Başarı sözü verdiler

Elit Erkekler kategorisinde, 5 yıl önce başladığı triatlonda kısa sürede milli takıma yükselen İşletme Bölümü öğrencisi Gültigin Er birinci, Elit Kadınlar kategorisinde ise Uluslararası Ticaret ve Finans Programı yüksek lisans öğrencisi İpek Öztosun Balkan ikinci, İşletme Programı yüksek lisansı bu yaz bitiren milli triatlet Ece Bakıcı Calp ise üçüncü oldu. Milli takım formasıyla daha önce de birçok uluslararası dereceye imza atan Er, Öztosun ve Calp, hedeflerinin ülkemize yeni başarılar kazandırmak olduğunu ifade etti.

Rüzgârın kızı 7’de 7 yaptı

Göztepe Spor Kulübü Yelken Şubesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türkiye Yelken Federasyonu Rüzgâr Sörfü/Slalom Türkiye Ligi’nin ilk ayağına Fulya Ünlü damga vurdu. Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölümü’nü bu yaz bitiren Göztepe sporcusu Fulya Ünlü, 7 etap halinde yapılan yarışlarda tüm etapları kazanarak birinci olmayı başardı. Kariyerinde dünya şampiyonlukları bulunan Ünlü, bir sonraki yarışın 19-22 Eylül 2019’da Alaçatı’da yapılacağını belirterek, hedefinin orada da tüm serileri kazanmak olduğunu söyledi.