Ege Organize kayıplar

Organize kayıplar

22.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İAOSB’de firmaların çoğu kapandı, çalışanların yarısı işsiz kaldı. ALOSBİ’de ise 2009’da beklenen yatırımlar yapılmadı

Organize kayıplar

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB), ekonomik kriz nedeniyle yılı yüzde 50’lik istihdam kaybıyla kapattı.
İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, “Kriz, bölgemizde de ciddi hasar oluşturdu. Yüzde 50 civarında çalışanımızı kaybettik. Çoğu firmamız binasını sattı. Doğalgaz ve su tüketimi geçenyılların çok gerisinde kaldı” dedi. İAOSB’de sıkıntıya giren firmaların yanı sıra onlara yemek, ulaşım gibi hizmetler sağlayan birçok sektörün de olumsuz etkilendiğine dikkat çeken Uğurtaş, “Bölgemizde makine üreticileri, hazır giyimciler ve elektronikçiler krizden en fazla etkilenen sektörler oldu. Ambalaj, plastik, gıda ve oto yan sanayii sektörü ise daha az etkilendi” dedi.
Uğurtaş, bu olumsuz tabloya karşın İAOSB’de bulunan sanayi işletmelerini ‘e -ticaret’ ile tanıştırarak dış pazarlara açılmalarını kolaylaştırmak için çalışma yürüttüklerini belirtti. Ayrıca başlattıkları kümelenme hamlesi kapsamında ortak satın almalara başladıklarını ifade etti.

ALOSBİ’de kayıp yok
Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan ise 2009’da beklenen yatırımların olmadığını, ancak 2010’dan umutlu olduklarını ve büyük yabancı yatırımlar beklediklerini söyledi. ALOSBİ’de istihdam kaybının yaşanmadığına dikkat çeken Akkan, “Bizde klasik sektörler olmadığı için krizden etkilenen de pek olmadı.” dedi.


Sanayiciler için sosyal projeler
UĞURTAŞ: Devam eden santral projemizi 2010’da bitireceğiz. Lokalimizi genişleteceğiz, içinde oyun salonu, fitness merkezi gibi sosyal alanların olduğu bir merkeze dönüştüreceğiz. Bölge sanayicilerinin ucuz ve hızlı internete erişimini, kendi aralarında ücretsiz, yurtdışı ile uygun fiyatlarla konuşmalarını sağlayacağız. Ayrıca su arıtma projemizi hayata geçireceğiz.

Gözler, yabancı yatırımcılarda
AKKAN: Yabancı yatırımcılar bölgemize adeta saldırıyorlar. Her gün bir heyet bölgemize geliyor. Finlandiya, Hindistan, Pakistan ve Çin gibi ülkelerden gelen yabancı heyetlerle görüşüyoruz. Yabancı yatırımcılar kimya, demir çelik, metal ve gıda sektörlerinde faaliyet göstermek için özellikle bölgemizi tercih ediyor.