Ege ‘Örnek olacağız’

‘Örnek olacağız’

10.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Merkez dışındaki ilçelerde toplu taşıma hizmeti veren birlik ve kooperatifleri ESHOT çatısı altında toplamaya çalışan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Bu sistem Türkiye’ye örnek olacak” dedi

‘Örnek olacağız’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun uzun süredir üzerinde çalıştığı ve 24 Haziran seçimleri öncesinde yayınlanan yeni kanun maddesiyle önü açılan ‘taşıma kooperatifi ve birliklerin belediye toplu taşıma sistemine dahil edilmesi’ sürecinde takvim işlemeye başladı. İlçelerde toplu taşıma hizmeti veren birlik ve kooperatiflerin ESHOT çatısı altında çalışmalarının önü açıldıktan sonra bu süreci İzmir’e yakışan “katılımcı ve paylaşımcı” yöntemlerle sürdüren Büyükşehir, sık sık bir araya geldiği minibüsçü esnafını bilgilendirmeye devam ediyor. Son olarak Urla ve Seferihisar bölgelerinde çalışan minibüsçüleri davet eden Başkan Kocaoğlu, uygulamak istedikleri sistemi ve sürecin nasıl işleyeceğini anlattı.

Haberin Devamı

Denetlenecek

Uzun yıllardır toplu taşıma yapan birlik ve kooperatiflerin büyükşehir çatısı altında, ESHOT’un kriterleriyle; hem işlerinin bozulmayacağı hem de daha disiplinli, daha düzenli çalışacakları bir sistem kurmak ve ulaşım sistemine yeni bir soluk getirmek arzusunda olduklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Her ilçede tüzel kişilikle anlaşıp garajları, güzergahları, hareket saatleri ve ücretlerini bizzat Büyükşehir Belediyesi’nin belirleyip yöneteceği, vatandaşların belediyenin koyduğu kurallar içinde daha güvenli ve daha konforlu yolculuk yapacağı, aracın yaşı ve niteliğinden şoförün kıyafeti ve eğitimine kadar pek çok şeyin yine belediye tarafından denetleneceği bir sistem için çabalıyoruz. Biz bu sistemi uygulayalım. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere bütün vilayetler de bu sisteme geçecektir” dedi.

Haberin Devamı

‘Sözleri tutuyoruz’

Minibüsçülerin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarımı kalkındıracağım dediğim zaman bıyık altından gülüp inanmadılar ama bugün ‘Aziz söz verdiyse yapar ve bizim lehimize ise yapar’ diyorlar. Aynı durum kentsel dönüşüm projelerimizde de geçerli. Herkesin hakkı ne kadarsa onu vererek çalışıyoruz. Bu iş er geç olacak.”

Minibüsçülerden destek

Kooperatif ve birlik araçlarını maksimum verimlilikle ulaşım sistemine entegre etmek istediklerini belirten Başkan Kocaoğlu, “11 merkez ilçe dışındaki toplu ulaşımı tamamen kooperatif ve birliklere bırakacağız. Kaynak israfını da önlemiş olacağız” dedi. Toplantıya katılan toplu taşıma kooperatiflerinin temsilcileri, Büyükşehir Belediyesi’nin kurmak istediği yeni sisteme destek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Minibüsçülerin önemli bir bölümü, sisteme “hemen” dahil olmak istediklerini beyan etti.