Ege Örnekköylüler yeni hayat için kura çekti

Örnekköylüler yeni hayat için kura çekti

12.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Örnekköylüler yeni hayat için kura çekti

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, ilk etap binaların yükselmeye başladığı Örnekköy kentsel dönüşüm projesinde 3. etabın kuralarını da çekti. Yeni konutlarını noter huzurunda belirleyen Örnekköylüler, büyük heyecan ve mutluluk yaşadı.

Haberin Devamı

Karabağlar ilçe sınırları içindeki Uzundere’de 1. etap konutları hak sahiplerine veren ve 2. etabın temellerini atan Büyükşehir, Örnekköy bölgesinde de temellerini attığı 1. ve 2. etap kura çekimlerinin ardından, uzlaşma görüşmelerinin sonuçlandığı 3. etap için de kura çekimini tamamladı. Batısında Örnekköy Deresi, kuzeyinde 7442 Sokak, doğusunda Baş Pehlivan Karaali Caddesi ve güneyinde 7505 ve 7414 sokaklar ile sınırlanan kentsel dönüşüm alanının 80 bin metrekare inşaat alanı bulunan 3. etap kapsamında, hak sahipleri 224 konut için noter huzurunda kura çekimini gerçekleştirdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan kura çekimine Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karşıyaka Belediye Başkan Vekili Süha Barlak da katıldı.

Haberin Devamı

‘En ufak bir rant yok’

Kentsel dönüşümde belli ilkeler doğrultusunda ilerlediklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Öncelikle dönüşüm yerinde olacak. Vatandaş tapusunun olduğu yerde yaşamını sürdürecek. Kendi mahallesinde, kendi komşularıyla, ama daha sağlıklı ve konforlu evlerde oturacak. İlk koşulumuz bu. İkinci önemli ilkemiz de, Belediye’nin buradan en ufak bir kar, rant almayacak olmasıdır” diye konuştu. l DHA

‘EN İYİ MODEL’

İzmir Büyükşehir olarak, ülkenin kentsel dönüşüm yapılacak her ili için örnek bir model ortaya koyduklarını belirten Başkan Kocaoğlu, “Vatandaşının hakkını, hukukunu koruma arzusu taşıyan herkes, kentsel dönüşümde İzmir modelini uygulamalı. Çünkü, bu modelden daha iyisi yok” dedi.