Ege Orta Avrupa’dan filmlere buyurun!

Orta Avrupa’dan filmlere buyurun!

03.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hezarfen Film Galeri, bu yıl 3. defa Macaristan, Polonya, Çekya ve Slovakya sinemalarına odaklanan Türkiye-Visegrad Kültür Festivali’ni gerçekleştiriyor.

Orta Avrupa’dan filmlere buyurun

Visegrad ülkeleri işbirliği ve İzmir Mimarlık Merkezi desteğiyle düzenlenen festivalin bu yılki teması olan ‘Beden ve Ruh’, insanın iç dünyasını beden, zihin ve ruh bağlamında inceliyor. İzleyicilere ücretsiz olarak sunulan program, sinema tarihinin geniş bir dönemine ışık tutuyor, hem usta hem de genç yönetmenlerin yapımlarını bir araya getiriyor.

Haberin Devamı

Hezarfen Film Galeri’nin 6-10 Şubat günleri arasında sinemaseverlerle buluşturduğu Beden ve Ruh programı, insan doğasının karmaşık yapısını anlamaya davet ediyor, varoluşun en fiziksel ve soyut hallerini sürükleyici hikâyeler aracılığıyla ele alıyor. Programda Jan Švankmajer, Vera Chytilová, Wojciech Marczewski, Martin Šulík, Ildikó Enyedi, György Pálfi, Virág Zomborácz ve Anna Zamecka imzasını taşıyan önemli yapımlar izleyicilerle buluşuyor. Film programı, 6-10 Mart günleri arasında, İzmir Mimarlık Merkezi’nde ücretsiz olarak izlenebilir.

Orta Avrupa´dan Çağdaş Sanat Sergisi de, 6 Mart günü, 19.30’da İzmir Mimarlık Merkezi’nde açılıyor.