Ege OSB’lerden DFM’ye davet

OSB’lerden DFM’ye davet

01.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türkiye’de bin dönüm arazide 400 milyon dolarlık yatırım planlayan Çinli otomotiv devi DFM’nin İzmir’e gelmesi için sanayiciler seferber oldu.

OSB’lerden DFM’ye davet

İzmir, Konya veya Gaziantep’ten birini seçecek olan DFM’nin üst düzey yöneticilerine İstanbul’da yapılan en iyi sunumun İzmir tarafından gerçekleştirilmesi, kentteki organize sanayi bölgelerinde (OSB) de sevinç yarattı. OSB yetkilileri hep bir ağızdan, “İzmir’e bekleriz” mesajı verdi.
- İzmir Atatürk OSB Başkanı Hilmi Uğurtaş: DFM kesinlikle İzmir’e gelmeli. İzmir’in lojistik, ulaşım, yetişmiş insan gücü açısından birçok avantajı var. Tüm kent bunun için her türlü fedakarlığı yapmalı.
- Tire OSB Başkanı Kamil Porsuk: Bölgemizde 600 bin metrekare, otomotiv rezerv alanı olarak ayrılmış durumda. Bunun yanı sıra sınırlarımıza dayalı 900 bin metrekarelik bir arazi daha var. Tüm altyapı imkanları da mevcut.
- Aliağa OSB Başkanı Atıl Akkan: Sonucu bekliyoruz. İstedikleri alanı altı ayda hazırlar kendilerine teslim ederiz.
- Bergama OSB Başkanı İbrahim Gökçüoğlu: Bu yatırım İzmir’de önemli ölçüde istihdam yaratır, bölgedeki otomotiv yan sanayisini hareketlendirir. 1.2 milyon metrekarelik alanı komple tahsis edebiliriz.