Ege Otomotiv sektörü fuarda moral buldu

Otomotiv sektörü fuarda moral buldu

07.11.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir Autoshow ’08 Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı, ekonomik krize rağmen büyük ilgi görüyor. Sektör temsilcileri, “Tohumları serptik, hasatı bekleyeceğiz” diyor

Otomotiv sektörü fuarda moral buldu

İZFAŞ’ın, Otomotiv Distribütörleri Derneği’nin desteğiyle bu yıl 5’incisini düzenlediği İzmir Autoshow’08-Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı, ekonomik krize rağmen büyük ilgi görüyor. Kültürpark’taki Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda 9 Kasım’a kadar açık kalacak organizasyonda, dünyanın önde gelen otomobil üreticileri, 2009 modellerini tanıtıyor.
Sektör temsilcileri, fuarın, krizde moral olduğunu söyledi, şöyle dedi:
Ünallar Otomotiv Satış Yöneticisi Faruk Arı: Ekonomik kriz, sektörü etkiledi. Yüzde 30 düşüş var. Kurdaki yükseklik nedeniyle kampanya ve indirim yapmak oldukça zor. Ancak 2009’un bahar aylarında yeni modellerle sektörün yeniden hareketleneceğine inanıyorum. Krizden fuar da etkilendi. Katılımcı firma ve ziyaretçi sayısı geçmiş yılların altında. Kriz bile olsa burası bir tanıtım alanı. O nedenle katılımcılar pazarlamayı değil, tanıtımı düşünmeli.

2009 daha iyi olacak

İrde Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Necip İrde: Biz bu fuarlarda tohumları serpiyoruz, hasatı 6 ay, hatta 1 yıl sonra alabiliriz. Önemli olan burada insanlarımıza yeni modelleri göstermek, akıllarına sokmak. Krizin yaklaşık sekiz ay süreceğini düşünüyorum. Yerel seçimlerle piyasalarda açılma olabilir. Kötümser olmamamız gerekir. Her şeyi bırakıp evde bir köşede oturacak da değiliz. Krizin aşılması için herkesin fedakarlık yapması gerekiyor. 2009 yılında her şeyin daha iyi olacağını umuyoruz.
İzmir Mais Şube Müdürü Ercan Günaydın: Ziyaretçilerimiz, Türkiye’de ilk kez görücüye çıkan Koleos ve Laguna Coupe modellerinin yanı sıra yenilenen, şık hatları ve yakıt ekonomisinde çığır açan yeni Symbol’ü de yakından tanıma fırsatı buluyor. Fuara özel indirimlerimiz de var.
Duğles A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Tuncer: Standımıza konuk olanlar, yeni modellerimizi yakından tanıma ve özel indirimli fiyatlarla satın alma imkanı buluyor.