Ege Otomotiv sektörünün gözü Torbalı’da

Otomotiv sektörünün gözü Torbalı’da

19.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Volkswagen’in kuracağı üretim tesisi için önerilen bölgenin sahibi Opel’den açıklama geldi, “Alanın başka markaya verilme durumu yok. Fabrikamızı yedek parça dağıtım üssü haline getireceğiz” ifadeleri kullanıldı

Otomotiv sektörünün gözü Torbalı’da

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut’un, Alman otomotiv devi Volkswagen’in (VW) yeni fabrika yatırımı için Opel’in Torbalı’da bulunan arazisini önermesinin ardından firma yetkililerinden açıklama geldi.
Opel’in bağlı olduğu Groupe PSA’nın Türkiye Başkanı Olivier Cornuaille, Opel’in İzmir’in Torbalı ilçesindeki arazisini Groupe PSA’nın Avrupa’daki stratejik yedek parça dağıtım deposu haline getirmeyi planladıklarını belirtti. Opel’in bu araziye başka bir marka tarafından fabrika yatırımı yapılmasıyla ilgili herhangi bir müzakeresinin olmadığının altını çizen Cornuaille, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

‘Büyümeye devam’

“Groupe PSA, Türk ekonomisine ve pazarına inanıyor. Sahibi olduğumuz Peugeot, Citroen, DS ve Opel markalarıyla birlikte yatırımlarımıza ve büyümeye devam edeceğiz. 1990 yılında devreye alınan ve 2000 yılında kapanan Opel tesisini tüm Groupe PSA markaları için stratejik bir yedek parça deposu haline getirmek istiyoruz. Opel’in Torbalı arazisine gerçekleştirmeyi planladığımız proje ile de bu bakış açımızın ne kadar arkasında olduğumuzu doğruluyoruz.”
Cornuaille, projenin detayları netleştiğinde ayrıca duyurusunu yapacaklarını sözlerine ekledi.

Deneyim ve altyapı mevcut

Kararı değerlendiren Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdulvahap Olgun, “1990 yılında başlayan otomobil tecrübemiz ile ciddi bir iş gücüne sahibiz. Ayrıca dünya otomobil markalarına yedek parça imal eden üretim alt yapısına sahibiz. Amerikan General Motors’un (GM) bünyesindeki Alman Opel’i, Fransız Peugeot Citroen Grubu’na (PSA) satması üzerine Torbalı’daki tesisi satılığa çıkarılmıştı. Yeni karar hem Türkiye ekonomisine olan güveni gösteriyor, hem de bölgemizin önemini ortaya koyuyor” diye konuştu. Volkswagen’in Torbalı’ya gelmesi için artık daha güçlü bir teze sahip olduklarını sözlerine ekleyen Olgun, “Bulgaristan ve Türkiye arasında tercih yapacaklar. OSB genişleme sahalarımızda Hazine’ye ait daha büyük arazilerimiz mevcut, tahsisi mümkün” dedi.