Ege Parmak farkı deyip geçme!

Parmak farkı deyip geçme!

14.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bilimsel araştırma yapıldı. Yüzük parmağı, işaret parmağından uzun olanlar, çözüm bulma ve karar verme gücü yüksek, sorumluluk almaya da yatkın çıktı

Parmak farkı deyip geçme

Prostattan kalp krizine, yetenekten saldırganlığa ve doğurganlığa pek çok hastalıkla durumun habercisi olarak gösterilen yüzük parmağının işaret parmağına oranı İzmir’de bilimsel inceleme konusu oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ve Ege Üniversitesi’nde paramedik (ambulans ve acil bakım teknikeri) eğitimi alan 48 kız ve 15 erkek öğrencide “Eldeki 2/4 parmak oranının kişilik yapısıyla ilişkisi” çalışması yapıldı.

Gençlere 5 test uygulandı
DEÜ Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı’ndan Uzm. Dr. Funda Aksu’nun başkanlığındaki ekip, yüzük ve işaret parmaklarını ölçtü, farklılıkları tespit etti. Haliç Üniversitesi’nden psikolog Arkun Tatar da 5 test uyguladı. Yüzük ve işaret parmakları arasındaki uzunluk farkının, kişiliği etkilediği ortaya çıktı. Çarpıcı sonuçları Uzm. Dr. Aksu açıkladı:
“Yüzük parmağı işaret parmağından daha uzun olanlarda; analitik düşünme, sorumluluk, daha çabuk karar verebilme, duyarlılık gibi özelliklerin daha fazla olduğu saptadık. Yüzük parmağı işaret parmağından uzunsa o kişi daha çabuk karar verebilen, daha sorumluluk almaya yatkın, daha analitik düşünebilen bir birey özelliği gösteriyor. Yüzde 80 oranında bunu kanıtladık. Bu konuda kesin konuşmak yanlış olabilir ama şunu söyleyebiliriz ki; yüzük parmağının bu tür yetilerle ilişkili olması özellikle kritik kararlar alması gereken mesleklerde bizim çalışma yaptığımız paramedikler gibi bu kişilerin işe alınmalarında belirleyici bir değeri olabileceğini düşündürtüyor bize. Bu çalışma, işe alınma kriterlerine yardımcı olabilir.”
Uzm. Dr. Funda Aksu, yüzük parmağının işaret parmağından uzun olmasını, anne karnındayken bazı seks hormonlarına (erkeklik hormonu testosteron gibi) maruz kalınmasının etkilediğini de dile getirdi.