Ege ‘Paylaşan Kent’ Konak

‘Paylaşan Kent’ Konak

05.01.2018 - 01:01 | Son Güncellenme:

İzmir Konak’ta, gençlerin paylaşım ekonomisiyle tanışmalarını ve gönüllülük bilinciyle kent hayatına aktif katılmalarını sağlayacak yeni bir proje hayata geçiriliyor.

‘Paylaşan Kent’ Konak

İzmir Konak’ta, gençlerin paylaşım ekonomisiyle tanışmalarını ve gönüllülük bilinciyle kent hayatına aktif katılmalarını sağlayacak yeni bir proje hayata geçiriliyor. Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında Konak Belediyesi kardeş şehirler; Bahadın (Yozgat), Bozkurt (Denizli) ve Hekimhan (Malatya) ile güçbirliği yapacak. Başka Bir Okul Mümkün Derneği, Genç İşi Kooperatif ve Zumbara Derneği’nin işbirliğiyle hazırlanan ‘Gençlerin Dayanışmasıyla Paylaşan Kentler Oluşturmak’ adlı proje ile gençlerin paylaşım ekonomisiyle tanışmaları ve gönüllülük bilinciyle kent hayatına aktif katılımının sağlanması amaçlanıyor.
Projenin ilerleyen aşamalarında Konak’ta kardeş şehirlerden gelen gençlerin yanı sıra tüm İzmirlilerin de davetli olacağı ‘Paylaşan Kent Şenliği’ düzenlenecek. Benzer etkinlikler projeye katılan diğer kentlerde de düzenlenecek. Bunun yanı sıra belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve yerel politikacılarla buluşarak ‘Paylaşan Kent Zirvesi’ de düzenlenecek.