Ege Piknik alanında 20 yıl sonra 2. açılış

Piknik alanında 20 yıl sonra 2. açılış

15.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Menemen’e bağlı Süleymanlı Köyü’nde bulunan Emiralem Regülatörü piknik alanı 20 yıl aradan sonra 200 bin TL harcamayla yenilenerek hizmete açıldı. 27

Piknik alanında 20 yıl sonra 2. açılış

dönümlük alanda yaklaşık 20 yıl önce oluşturulan piknik alanı Menemen Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 200 bin TL harcanarak yeniden düzenlendi. Piknik alanının açılışına İzmir Valisi Cahit Kıraç, AK Parti İzmir Milletvekili İlknur Denizli, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, İzmir İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci ve çok sayıda vatandaş katıldı. İl Genel Meclisi Başkanı Değirmenci, piknik alanından hafta sonlarında 2-3 bin kişinin yararlanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Vapurlar gitti, deniz ulaşımı çileye döndü

Çanakkale Boğazı, Adalar ve Güney Marmara Hattında araç ve yolcu taşımacılığı yapan GESTAŞ’a ait araba vapurlarından bazılarının İDO’ya kiraya verilip İstanbul’a gönderilmesi, Çanakkale’de deniz ulaşımını çileye dönüştürdü. Çanakkale-Eceabat hattında sadece bir araba vapurunun çalışması öğle saatlerinden itibaren Çanakkale merkezinde uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu. Yoğunluk nedeniyle seferler saatsiz olarak yapılmasına rağmen, Çanakkale-Kilitbahir hattında 3 mini araba vapuru ve Çanakkale Eceabat hattındaki arabalı vapuru araç kuyruklarını eritmekte başarılı olamadı.

BURAK GEZEN Çanakkale DHA

Ölen oğulları adına okul yaptırıyorlar

Emekli Arif Eker ve Güler Eker çifti, 2001 yılında İstanbul’da Bilgisayar Programcılığı bölümünde okurken, kaldıkları evde kalorifer patlaması sonucu ölen oğulları Bilgin Eker adına okul yaptıracak. Evli bir kızları bulunan Eker çifti, ekmekli ikramiyelerinden kalan ve biriktirdikleri toplam 105 bin lirayı Saruhanlı Taşdibi Köyü’ndeki 6 derslikli ortaokul inşaatına bağışladı.
Manisa Valiliğinde yapılan imza törende konuşan Vali Halil İbrahim Döşöz, memur emeklisi bir çiftin jestinin unutulmayacak kadar önemli olduğunu belirtti. Daşöz, “Taşdibi Köyü Muhtarlığı 35 bin, İl Özel İdaresi de 110 bin lira veriyor. Hayırseverlerimizin bağışıyla toplam 250 bin liraya, 6 derslikli okulu tamamlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

M. Hakkı ÖZBAYIR DHA