Ege PINAR ATAKTA

PINAR ATAKTA

29.07.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Mike Benton’u alarak suskunluğunu bozan Pınar Karşıyaka, ABD’li oyuncular Leon Williams ile Keith Brumbaugh’u da renklerine bağladı

PINAR ATAKTA

İstediği oyuncuları alamayarak taraftarını endileşendiren Pınar Karşıyaka, transferdeki suskunluğunu bozdu. Basketbolseverlerin Büyük Kolej’den tanıdığı Mike Benton’u alarak silkinen KSK, ABD’li power forvet Leon Williams ile skorer guard Keith Brumbaugh’u da kadrosuna kattı. Yabancı oyuncu kontenjanından üçünü dolduran Kaf-Kaf, bir ABD’li daha alıp transfere nokta koyacak.

İstatistikler müthiş
Yeşil-kırmızılıların yeni transferlerinden 2.03 boyundaki Leon Williams, Ohio’dan bu yıl mezun oldu. Okul takımındaki son yılında 16.4 sayı, 9.8 ribaunt, 1.2 asist, 1.4 top çalma ortalamalarıyla oynadı.  Özellikle ribauntlardaki üstünlüğüyle tanınan Williams, 4.3 hücum ribauntu ortalamasıyla NCAA’de ilk beşe girdi. Kolej kariyeri boyunca oynadığı 124 maça da ilk beşte çıkan Williams, Ohio’nun bulunduğu MAC konferansının en iyi takımına her yıl seçildi.
Diğer transfer Keith Brumbaugh ise 2.06’lık boyuna rağmen guard ve kısa forvette oynuyor. İsabetli şutlarıyla tanınan solak basketbolcu, geçen yıl Hillsborough Koleji’nde 35.0 sayı, 8.2 ribaunt, 5.8 asist, 4.0 top çalma ortalamalarla oynadı. Performansıyla takımını tek başına sırtladı.

Transferde sonradan açıldı
Yerli oyuncularda istediği takviyeyi yapamayan Pınar Karşıyaka, yabancı seçimleriyle taraftarını sevindirdi. Kloej döneminde üstün performansa imza atan Williams ve Brumbaugh’u renklerine bağlayan KSK, yine turnayı gözünden vurdu.