Ege Piyango çıkarsa hayaller hazır

Piyango çıkarsa hayaller hazır

26.12.2010 - 00:49 | Son Güncellenme:

Heyecan geri sayımda. Vatandaş artık ‘Büyük ikramiye bana çıkmaz’ demiyor, hayallerin adresini şimdiden netleştiriyor...

Piyango çıkarsa hayaller hazır

2010’u geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde, vatandaş her yıl olduğu gibi 31 Aralık gecesi yapılacak Milli Piyango büyük ikramiye çekilişini bekliyor. ‘Talih kuşu’ bugüne kadar onlarca kişinin başına kondu, vatandaş şimdi kendine: “Bu kez o talihli neden ben olmayayım?” diye soruyor. Genci yaşlısı, işçisi emeklisi hemen herkes Milli piyango’nun bu yıl vereceği 35 milyon liraya umudunu bağladı, yılbaşını bekliyor...
Milliyet Ege Sokak Timi, çekiliş öncesi vatandaşa sordu: “Büyük İkramiye olan 35 milyon lira size çıksa ne yapardınız?” Mirasyedi gibi parayı harcarım, yatırım yapmam diyen vatandaş da, parayı çocuklarım için kullanırım diyen vatandaş da her ne olursa olsun İzmir’den vazgeçemiyor...

ÇOCUKLARIMA HARCARIM
Hilmi Güler- Emekli:“Benden geçti artık, bu yaştan sonra o kadar parayı ne yapacağım ki? Diyelim ki çıktı; o zaman da çocuklarım ve torunlarım için harcardım. Onların eğitimi, geleceği önemli...”

Mirasyedi gibi yaşarım
Aytek Altıncık-Öğrenci (27):“İkramiye bana çıksa harcarım, yaşım genç, fazla yatırım yapmam. Bir ev alırım o yeterli. Çalışmam da, mirasyedi gibi yaşarım... Parayı bankaya yatırsam, oradan gelecek faiz yeterli zaten. Yurtdışına gezmeye giderim ama 35 milyonum da olsa, döner yine İzmir’de yaşarım”

Anında Rio Karnavalındayım
Ömer Faruk Şenol- Güvenlik Görevlisi (33)“35 milyon liralık ikramiye bana çıkarsa ayın üçünde Brezilya’ya gider Rio Karnavalı’na katılırım. Ayrıca İzmir’in sakin bölgelerinden arsa alır ev yaptırırım, İzmir dışında başka bir yerde yaşayamam. Kendime ait güvenlik firması kurarım, onu işletir çalışmaya devam ederim”

Öğrenciler için yurt kurarım
Nazan Öztürk-Öğrenci (18):“Şehir dışında okuyan öğrenciler için gayet modern bir öğrenci yurdu açardım öncelikle. Eğitimime harcarım, aileme ev, araba gibi yatırımlar yaparım. Bütün ihtiyaçlarımı karşıladıktan sonra ihtiyacı olan öğrencilere burs verip, eğitim hayatlarına katkıda bulunurdum

Emeklilik borcumu öderim
Dilek Biçer- Ev Hanımı(35):“35 milyon lira çok para, bir milyon lira çıksa bile yeter... Önce kendime bir ev alırdım sonra da çevremdeki bütün fakir fukarayı doyururdum. Emeklilik için ödemem gereken borçlar var, onları öder emekli olurdum, kalanını da çocuğumun geleceği için harcardım”

Kordan’da rezidans alırım
Hakan Güzel-Tekstilci (42):“Bana çıksa, en başta çocuklarımın geleceği ve eğitimi için harcardım. Onların geleceği için arsa alırdım, Kendim için ise Kordon’da bir rezidans alırım. Avrupa’yı, Amerika’yı gezerdim. Para çıktı diye değişmem, bundan önceki hayatım nasılsa aynı şekilde hayatıma devam ederdim”

Parayı bankada işletirdim
İlhan Biçer- Tekstilci(46):“35 milyon lira bana çıksa, herşeyden önce bankaya yatırıp, parayı çalıştırırdım. Bornova’dan güzel bir ev, son model bir araba alırdım. Daha sonra güzel bir iş kurar, çalışmaya devam ederdim. Bir oğlum var, onun geleceği çok önemli. Kalan parayı da onun geleceği, eğitimi için harcardım”


Hemen spor salonu açarım
Müjde Hacıluman-Spor Yöneticisi(23)“Çok şey yapardım... Parayı İsviçre bankalarından birine yatırıp, işletirdim. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu mezunuyum, Karşıyaka’da bir spor salonu açar, başına geçerdim. Yine Karşıyaka’dan bir ev alırdım, tabii bir de araba alırdım. 35 milyon lirayla neler yapılmaz ki?”

Haberin Devamı

Sığınma evi açmak isterim
Şahika Canan Türkmen-Süpervizor (25): “Kadınlar için sığınma evi açardım. Onların kendi ayakları üstünde durmalarını sağlayacak, mesleki eğitim verecek bir yaşam merkezi kurardım. Üç yaşında bir oğlum var, onun için, geleceği için elimden gelen herşeyi yapar, en iyi imkanları ona sunardım”