Ege Polis aracına taşlı molotoflu saldırı

Polis aracına taşlı molotoflu saldırı

25.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Manisa’da, Hatip Dicle’nin milletvekilliğinin düşürülmesini protesto eden 20 kişilik grup tazyikli suyla dağıtıldı, polis uyarı ateşi açtı

Polis aracına taşlı molotoflu saldırı

Manisa’da, Diyarbakır’dan bağımsız milletvekili seçilen Hatip Dicle’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından milletvekilliğinin düşürülmesini protesto etmek isteyen 20 kişilik grup, emniyet aracını taşlayarak molotof ile yakmaya kalkıştı. Grup, eylem sırasında, mahalledeki MOBESE kamerasını parçalamak istedi.
Polis ekiplerinin geldiğini gören grup, bir polis arabasını taş yağmuruna tuttu. Öfkeleri dinmeyen saldırganlar, daha sonra, içerisinde iki polisin bulunduğu aracı, motolof atarak yakmak istedi. Araçta büyük hasar meydana geldi. Mahalleye panzer ve çok sayıda polis sevk edildi. Grubun polise taş atması üzerine polis de havaya uyarı ateşe açtı. Ara sokaklara dağılan grup, taşla sopayla polise saldırmaya devam etti. Gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale, eylemciler dağıldı. Polis, eylemcilerin peşine düştü.


İnşaatın 12. katından düştü

Bornova’da inşaat halindeki binanın 12. katından düşen Ali Bengi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Evka 3’teki Şehitler Caddesi üzerindeki inşaatta kalıp ustası olarak çalışan 32 yaşındaki Ali Bengi, dengesini kaybederek yere düştü. Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Bengi, kurtarılamadı.

Uyuşturucu operasyonu

Urla’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, özelilkle torbacı olarak adlandırılan sokak satıcılarının da aralarında bulunduğu 15 kişi yakalandı. Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde eşzamanlı baskınlarda zanlıları ele geçirdi. Zanlılar, ifadelerinin alınmasından sonra adliyeye sevk edilecek.