Ege Polis dolandırıcılara aman vermiyor

Polis dolandırıcılara aman vermiyor

21.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sahte avukatlardan emekli yapma vaadi... İnternetten paraları alıp malı yollamadılar...

Polis dolandırıcılara aman vermiyor

Sahte avukatlardan emekli yapma vaadi

İzmir’de, polise başvuran Kafur Kacır, Mustafa Mentaş, Mustafa Aka, Mustafa Karakoyun ile iki vatandaş, kendilerini Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) avukatı olarak tanıtıp emekli edeceğini söyleyen tanımadıkları iki kişiye 20 bin TL kaptırdıklarını bildirdi. Şikayetler üzerine harekete geçen polis, dolandırıcılık olaylarını, M.İ. ve E.A.’nın gerçekleştirdiğini tespit etti.
Zanlılardan M.İ.’nin, özellikle kendisi gibi Balıkesir Sındırgılı olan kişileri arayıp bulduğu, hemşeri olmanın verdiği avantajla yaklaşarak bağlantı kurduğu, bu kişilere güven verdikten sonra, daha sonra diğer zanlı E.A.’yla tanıştırdığı ortaya çıktı.

Çanta evrak dolu
Ekipler, E.A.’nın çantasında, çok sayıda vatandaşa ait evrak fotokopileri, kimlik belgeleriyle vesikalık fotoğraflar buldu. E.A’nın üzerinden sahte ehliyet de çıktı. Zanlılar E.A.’nın İstanbul’da, M.İ’nin ise Kütahya’da dolandırıcılık suçundan arandıkları da ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İnternetten paraları alıp malı yollamadılar

İzmir’de, internet sitesinden satılığa çıkardığı cep telefonunu satın almak isteyen kişiden bir miktar para alan, ancak karşılığında ürünü göndermeyen iki kişi yakalandı. Şahısların banka hesaplarında yapılan incelemelerde, çok sayıda kişi tarafından farklı tarihlerde havaleler yapıldığı ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde Antalya’da yaşayan M.Ö., polise başvurarak bir ihbarda bulundu.
Bunun üzerine harekete geçen İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, havale yapılan banka hesap numarasının sahibi olan 21 yaşındaki M.C.Ö.’nün evine bir operasyon düzenledi.

Ortağı ihbar etti
Gözaltına alınan zanlı M.C.Ö., sitedeki hesabın kendisine ait olduğunu ancak siteden ilanı veren ve alıcılarla irtibatı kuran kişinin kendisi olmadığını belirterek, yakın arkadaşı M.U.Ş.’u (22) ihbar etti. Polis, M.U.Ş.’u da gözaltına aldı. İki zanlı, adliyeye sevk edildi.