Ege Polis Okulu’ndaki ölüme 12 yıl hapis

Polis Okulu’ndaki ölüme 12 yıl hapis

24.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Rüştü Ünsal Polis Okulu’nda M.Y., tabancayla oynarken arkadaşı Fatih Çiftçi’nin ölümüne neden olduğu iddiasıyla 7-12 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlandı

Polis Okulu’ndaki ölüme 12 yıl hapis

Geçen yıl kasım ayında İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulu’nda, Silah Bilgisi ve Eğitimi dersinin teneffüsünde M.Y.’nin (24) öğretmen masasından alıp oynamaya başladığı tabanca ateş alınca, 2. sınıf öğrencisi Fatih Çiftçi (20) başından vurulup öldü. Çiftçi’nin ölümüne neden olan merminin, Silahla Atış Eğitimi dersi sırasında namluda unutulduğu belirlendi. M.Y. “Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet” vermek suçundan 7-12 yıl hapis cezası istemiyle yargılanmaya başladı.

“Gerçek mermiyi kim koydu?”

Silah Bilgisi ve Eğitim Dersi’nde zilin çaldığını, kendisinin teneffüse çıkmadığını söyleyen M.Y., “Derse eğitim için getirilen ve içinde eğitim mermisi bulunması gereken tabancayı öğretmen masasından aldım. Parmağım yanlışlıkla tetiğe dokundu, mermi arkadaşım Fatih Çiftçi’ye isabet etti. Öldüğünü duyunca inanamadım. Silaha kimin tarafından gerçek mermi konduğunu bilmiyorum. Eğer tabanca içindeki eğitim mermisi olsaydı bu ölüm olayı da yaşanmayacaktı” dedi. Duruşma ertelendi.;

Yolcu otobüsüyle kaçakçılığa darbe

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde polis, gece İzmir-Ankara Karayolu Turgutlu girişinde yolcu otobüslerinde arama yaptı. Dört otobüste 6 kilo 839 gram esrar, 21 adet Ecstasy uyuşturucu hap, gümrük kaçağı 7 bin 199 paket sigara, 33 şişe viski, 4 şişe votka, 70 cep telefonu ve ruhsatsız bir av tüfeği ele geçirildi. Yolculardan, bagajdaki çantalarında uyuşturucu bulunan 6 kişi ile kaçak sigara, içki ve cep telefonu kolilerinin sahibi olan 8 kişi gözaltına alındı. 14 zanlı işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevkedildi.


Bozuk aracı iten beş kişiyi otomobil ezdi

Menemen İlçesi Koyundere’de saat 21.30 sıralarında, 35 AV 5437 plakalı otomobille İzmir yönüne giden Fevzi Gündüzalp’in aracı yolda arıza yaptı. Arıza yapan araçta bulunan Devrim Toplayıcı, Ferhat Gündüzalp, Hüseyin Alkış, Ozan Özkandil ve Ramazan Eren aşağıya inerek aracı itmeye başladı. Bu sırada aynı yönde gelen Erdal Gültekin’in kullandığı 35 AR 3988 plakalı araç beş kişiye çarpıp durdu. Yaralanan beş kişi Menemen ve Karşıyaka Devlet Hastaneleri’ne kaldırılıp tedavi altına alındı.