Ege Portekiz’de İzmir tanıtımı

Portekiz’de İzmir tanıtımı

22.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), 15. dönemin ilk yurtdışı programını Portekiz’e gerçekleştirdi.

Portekiz’de İzmir tanıtımı

Türkiye ve Portekiz iş dünyasının bir araya geldiği görüşmelerde, ekonomik ve ticari işbirliği fırsatları değerlendirildi. İki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkileri güçlendirmek istediklerini belirten EGİAD Başkanı Mustafa Aslan, Portekiz’in Türk iş dünyası olduğu kadar Türkiye’nin de Portekiz iş dünyası için büyük fırsatlar sunduğunu belirtti. 5 milyar dolar ticaret hacmi hedeflediklerini belireten Aslan, şöyle konuştu:
Türkiye gibi kıtalar arasında birleştirici konuma sahip olan Portekiz, Türk iş dünyası için geniş bir coğrafyaya açılımın merkez üssü olabilir. Portekiz’i 10 milyonluk nüfusunun da ötesinde kültürel hinterlandı ile 250 milyonluk bir iktisadi ortak olarak görüyoruz. Bu açıdan bakıldığında 1,5 milyar dolarlık ticaret hacmimizin ötesinde bir iş potansiyeli bulunuyor.”
Aralık’ta gelecekler
KOBİ’lere danışmanlıkta bulunan Association Industrial Portugal ve CCIP (Chamber of Commerce Industrial Portugal) Lizbon Ticaret Odası ziyaretlerinde de İzmir tanıtımı yapıldı. CCIP’in Aralık 2019’daki Türkiye ziyaretine İzmir de eklendi.