Ege Profesyonel apartman yöneticisi yetiştirilecek

Profesyonel apartman yöneticisi yetiştirilecek

08.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Emlak Komisyoncuları, çok katlı yapılar ve sitelerde sıkça yaşanan uyuşmazlıkların önüne geçmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa kurs düzenleyecek...

Profesyonel apartman yöneticisi yetiştirilecek

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası, Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğine giderek apartman ve site yöneticiliğini profesyonelleştirmek için kurs başlatıyor. Güzelbahçe İMKB, Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve İZEKO işbirliğinde gerçekleştirilecek kurslarla apartman ve site yöneticiliği profesyonelleşecek. Böylece aidat toplama, bina için yapılacak çatı onarımı, doğalgaz tesisatı kurulumu gibi kavga nedenleri de eğitimli yöneticiler tarafından önlenecek.
Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, son yıllarda apartman, site ve recidence gibi yerleşim alanlarında aşırı talep söz konusu olunca bu tip mekanların profesyonelce yönetilme ihtiyacının doğduğunu vurguladı.

Seçilmişlerde problemler
Güleroğlu, “Milyarlarca lira ödeyip satın aldığımız apartman ve sitenin doğru yönetilememesi yüzünden harcanan paranın boş gitmesi ve mekanların size sıkıntı yaşatmasına sebep olabilir” dedi. Güleroğlu, “Mahkemelere intikal eden kavgalarda ise binalara yönetici atanabiliyor” diye konuştu.