Ege Profesyonel sporcunun tribünle işi olmaz!

Profesyonel sporcunun tribünle işi olmaz!

27.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Altınordu Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan, 3. Bilim ve Futbol Söyleşileri kapsamında İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi. Özkan söyleşide, Türkiye’nin gündemine oturan derbiye değindi, “Duygularından arınmış bir insanın tribünlerle ne işi olabilir?” dedi.

Profesyonel sporcunun tribünle işi olmaz

İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu sloganını benimseyen, bir futbol kulübü olmanın yanında, aynı zamanda; futbol eğitim kurumu olduğu da belirten Başkan Seyit Mehmet Özkan, İstanbul Gelişim Üniversitesi öğrencileri ile buluştuğu söyleşide çarpıcı açıklamalarda bulundu. Profesyonel sporcunun, sahada duygularından arınmış olması gerektiğinin altını çizen Özkan şöyle dedi: “Son Beşiktaş Fenerbahçe derbisine bakın. Eğer profesyonelsen dönüp arkana tribünlere bakmayacaksın. Kulübenden çıkmayacaksın, işine bakacaksın. Profesyonelsek, profesyonelce yaklaşmayı bilmemiz lazım. Bu konuda çok eksiklerimiz var.”

Haberin Devamı

Müteahhit, kulüp yönetmemeli

Türkiyede futbolun toplumu eğlendirmeyi amaçlayan bir sektör olarak görüldüğünü kaydeden Özkan, “Futbol bir eğlence sektörüdür ama futbol sahada oynayanlar için, görevli hakemler, masörler, doktorlar, malzemeciler, antrenörler için meslektir. Bizler gençlere sporda doğru yatırımı yaparsak, Türkiyenin futbolcu ithal eden değil, ihraç eden bir ülke olması işten bile değil” dedi. Türkiyede kulüplerin doğru yönetilmediğini dile getiren Özkan, “Kulüpler dernek statüsünde yönetildiklerinden, günlük yaşıyorlar hatta dünlük yaşıyorlar. O zaman da kimse geleceğe bakmak ve geleceğe yatırım yapmak istemiyor. Futbol profesyonel bir iştir, profesyoneller tarafından yönetilmelidir. Mahallenin semtin müteahhidi, bakkalı kulüp yönetmemeli” diye konuştu.