Ege PROJE HAZIR, İMZA EKSİK

PROJE HAZIR, İMZA EKSİK

12.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlçe Stadı Süper Lig kriterlerine uymadığı için her maç 100 kilometre yol tepip Manisa’ya taşınan Akhisar Belediyespor’un stat projesi, Bakan Bayraktar’a takıldı...

PROJE HAZIR, İMZA EKSİK

Süper Lig’deki tek Egeli olan Akhisar Belediyespor’un, projesi onaylanan, yer tespiti yapılan kredisi bile çıkan yeni stadı Bakan engeline takıldı. Akhisar Arena adıyla inşa edilecek 12 bin kişilik stadyum ve 2000 seyirci kapasiteli spor salonunu ihaleye çıkarmak için aylardır Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın onayını bekleyen yönetim, isyan noktasına geldi. 1. Lig’de mücadele ederken, 4 bin 600 kişilik İlçe Stadı’nın yetersiz olacağını dikkate alarak daha büyük bir stat için düğmeye basmıştı. Akhisar Belediyesi bu amaçla, İlçe Stadı’nın yer aldığı 37 dönüm araziye karşılık, Atatürk Mahallesi’nde 57 dönüm araziye modern bir tesis inşa etmek üzere Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile anlaşma yaptı. Gerekli imar değişikliğinin ardından 2011 yılında devir protokolü imzalandı.
Kredisi onaylandı
Akhisarlı Mimar Adnan Kazmaoğlu’nun, zeytin yaprağından esinlerekek çizdiği projenin onaylanmasının ardından İller Bankası’yla kredi anlaşması yapıldı. 14 ayda tamamlanacak tesisi ihaleye çıkarmak için Şehircilik ve Çevre Bakanı Erdoğan Bayraktar‘ın onayını beklediklerini açıklayan Belediye Başkanı Salih Hızlı, “Sayın bakanımız kredi anlaşmasını onaylar onaylamaz ihaleyi yapacağız” dedi. Başkan Hızlı, ihale yapılmadığı için yasa gereği kredi miktarını açıklayamadıklarını sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Akhisar, Yunanistan yolcusu

Milli maçlar nedeniyle lige verilen aradan yararlanarak Yunanistan Süper Lig takımlarından Panthrakikos ile bir dostluk karşılaşması yapacak Akhisar Belediyespor, bu sabah karayolu ile Gümülcine’ye gidecek. Yarın akşam saat 19.00’de oynanacak müsabakanın ardından pazar sabahı Türkiye’ye hareket edeceklerini belirten Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, “Bu maç sayesinde hem haftayı boş geçirmemiş olacağız. Amacımız iyi bir futbol sergileyip, iyi sonuç almak” şeklinde konuştu.

Yazarlar