Ege Proje, üç değil 10 yılda biter

Proje, üç değil 10 yılda biter

07.09.2017 - 06:32 | Son Güncellenme:

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi

Proje, üç değil  10 yılda biter

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, hak sahiplerinin mahkemeye taşıdığı ve bugün üçüncü kez ihaleye çıkacak olan Ege Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesiyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Bilal Doğan, “Büyükşehir Belediyesi, 14 yıldır kentsel dönüşümde çivi dahi çakamamıştır. Ege Mahallesi’nde hak sahipleriyle mahkemelik olan Büyükşehir Belediyesi, üç yıldır sayısız reklama konu olan projede ihale üstüne ihale yapmasına karşın yerinde saymaktadır. Bu gidişle bu yatırım da diğerleri gibi yılan hikayesine mi dönecek?” şeklinde konuştu.

‘Fiyasko yaşanıyor’

Doğan: “Uzundere bölgesinde yapılacak dönüşüm projesinde 4 kez ihaleye çıkıp temelini altı ayda atabilen İzmir Büyükşehir Belediyesi, üzülerek görüyoruz ki Ege Mahallesi’nde de aynı manzara ile karşı karşıyadır. Neredeyse 400 milyon lirayı bulan yatırım tutarına sahip Mavişehir Operası’nı konuştuğumuz şu günlerde bir başka fiyasko da kentin göbeğinde yaşanmaktadır. Ege Mahallesi’nde merakla beklenen kentsel dönüşüm çalışması başlamadan hüsranla mı sonuçlanacaktır?”

Haberin Devamı

‘33 ayda bitecek mi?’

Projenin gidişatına baktığımızda Nasreddin Hoca’nın “Ya tutarsa” lafı akıllara gelmekte olduğunu söyleyen Doğan, “En önemlisi 330 milyon liraya mal olması beklenen bu yatırım söz verildiği gibi 33 ayda tamamlanabilecek midir? Proje bu hızla değil 3 yılda, ancak 10 yılda biter” dedi.