Ege Projeler hayat kurtaracak

Projeler hayat kurtaracak

20.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Denizli Büyükşehir UMKE, 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi ile Üçler ve Bağbaşı 112 Acil Sağlık İstasyonu’nu hizmete açtı.

Projeler hayat kurtaracak

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı “Ulusal Medikal Kurtarma Merkezi (UMKE), 112 Acil Sağlık İstasyonu ve Aile Sağlığı Merkezi Kompleksi”, “Üçler 112 Acil Sağlık İstasyonu” ve “Bağbaşı 112 Acil Sağlık İstasyonu” törenle açıldı.
İki aile hekimi bulunuyor
Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, açılışını yaptıkları sağlık kompleksinde 2 adet aile hekimi olduğunu ve bu hekimlere kayıtlı 4 bin 500 nüfus bulunduğunu işaret etti. Öztürk, yine Büyükşehir tarafından yapılan Bağbaşı ve Üçler Acil Sağlık istasyonları ile vakaya ulaşım sürelerinin daha da kısaldığını anlattı.
Uzağa gitmeye son
Üçler ve Bağbaşı’nda ambulansların vakaya ulaşımında sıkıntı olduğunu, bu bölgelere 112 Acil sağlık istasyonu yapılması gerektiğinin kendisine iletildiğini anlatan Başkan Osman Zolan da, “Sağlık, dendiği zaman her şeyin durması, onunla ilgili işlerin bir an önce yapılması gerekiyor. Yaşlılarımız, büyüklerimiz bir sağlık ihtiyaçlarında uzak bölgelere gitmek zorunda kalıyorlardı. Söz verdiğimiz gibi bu tesisimizi de tamamladık” ifadesini kullandı.